16 yaşındaki Beyza kına gecesinde öldü, suçlamayı kimse kabul etmedi

Bursa’da kına gecesinde, maganda kurşunuyla Çınar Anadolu Lisesi 3’üncü sınıf Öğrencisi 16 yaşındaki Beyza Özer'in ölümü, babaannesinin ise yaralanması olayıyla ilgili davanın görülmesine başlandı. Üç tabancanın ele geçirildiği, biri tutuklu 4 sanığın bulunduğu davada, hiçbir sanık suçu üstlenmedi.

Haberler 18.11.2015 - 12:52 Son Güncelleme : 18.11.2015 - 12:52

Merkez Osmangazi ilçesi Karabalçık Mahallesinde geçen ağustos ayında Muhtar Kasım çiçekin oğlu Vehbi Eren çiçekin düğünü öncesi kına gecesi yapıldı. Kına gecesinin sonunda ise davetliler gelenek gereği topluca eğlenerek tavuk almak için damat evine gitti. Bu sırada maganda silahından çıkan kurşunlardan biri lise öğrencisi Beyza Özerin başına saplandı. Bir kurşun ise yanında bulunan babaannesi Hasene Sevinçin boynunun kenarından girip, protez dişine çarptıktan sonra ağzına düştü. Yaralanan babaanne ve torunu Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Ameliyat edilen ve yoğun bakımda bir süre tedavi gören Beyza Özer yaşamını yitirirken, iyileşen babaanne taburcu edildi.

SAVCI DAVA AçTI

Olay sonrası düğün yerinde 2si ruhsatlı 3 tabanca bulundu. Düğün sahibi Kasım çiçekin bacanağı Ahmet Ülger olayla ilgili gözaltına alındı ve mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ülger, Beyzanın ölümünden sonra jandarmaya teslim oldu. Bu kez Adam öldürmek ve Yaralamak suçlarından adliyeye çıkartılan Ülger tutuklandı. Cumhuriyet savcısı, şüpheli Ahmet Ülger hakkında Olası Kast İle Adam Öldürmek, Taksirle Yaralamak, Suç delilerini saklamak ve gizlemek ile Korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etmek suçlarından dava açtı.

Cumhuriyet Savcısı aynı olayda Ahmet Ülgerin damadı Salih Eyli (27), düğün sahibi Muhtar Kasım çiçek (49) ile Kardeşi Asım çiçek (45) hakkında da Suç delilerini saklamak ve gizlemek ile Ruhsatsız silah ile ateş etmek suçlarından Bursa 6ncı Ağır Ceza Mahkemesinde dava açtı.

Hakkında toplam 20 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık Ahmet Ülger ile 5 yıla kadar hapis cezası istenen tutuksuz sanıklar Salih Eyli, Kasım çiçek ve Asım çiçekin yargılanmasına başlandı.

Duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile yaralanan Hasene Savinç, ölen Beyza Özerin annesi Zübeyde ve babası Ahmet Özer ile tarafların avukatları katıldı. Mahkemede ifade veren sanıklar Ahmet Ülger, Salih Eyli, Kasım çiçek ve Asım çiçek suçlamayı kabul etmedi.

BENİ YARALAYAN SİLAH AHMETİN ELİNDEYDİ

Duruşmada söz alan Hasene Sevinç ise, Olay anında Beyza yanımda idi. Boynumdan giren mermi ağzımdaki takma dişlerime isabet etti. Bir anda ağzım kan ile doldu. Mermiyi ve parçalanan dişimi çıkartıp yere attım. Benim yaralanmama neden olan silah Ahmetin elindeydi. Tutukluk yaptı. Aşağı indirdiğinde patladı. O sırada Beyza benim sağ tarafımda idi. Beni yaralayan Ahmet Ülgerden ve kendisine engel olmayan Muhtar Kasım çiçekten şikayetçiyim dedi.

ŞİKAYETçİ OLDULAR

Ölen Beyza Özerin babası Ahmet Özer de, kızının ölümüne neden olmakla suçladığı Ahmet Ülger ile kendisine engel olmadığını iddia ettiği Muhtar Kasım çiçekten, eşi Zübeyde Özer ise tüm sanıklardan davacı oldu. Duruşma eksik evrakların beklenmesi tanıkların dinlenmesi için erteledi.

Sanık Ahmet Ülgerin tahliye talebini kabul etmeyen mahkeme heyeti, Beyza Özerin yaşının küçük olması nedeniyle davaya müdahil olmak için başvuruda bulunan Bursa Barosunun bu talebinin bir sonraki duruşmada değerlendirilmesine karar verdi.

Ana Sayfaya Git