16 yaşındaki Beyza kına gecesinde öldü, suçlamayı kimse kabul etmedi

Bursa’da kına gecesinde, maganda kurşunuyla Çınar Anadolu Lisesi 3’üncü sınıf Öğrencisi 16 yaşındaki Beyza Özer'in ölümü, babaannesinin ise yaralanması olayıyla ilgili davanın görülmesine başlandı. Üç tabancanın ele geçirildiği, biri tutuklu 4 sanığın bulunduğu davada, hiçbir sanık suçu üstlenmedi.

16 yaşındaki Beyza kına gecesinde öldü, suçlamayı kimse kabul etmedi

Merkez Osmangazi ilçesi Karabalçık Mahallesinde geçen ağustos ayında Muhtar Kasım Çiçek’in oğlu Vehbi Eren Çiçek’in düğünü öncesi kına gecesi yapıldı. Kına gecesinin sonunda ise davetliler gelenek gereği topluca eğlenerek tavuk almak için damat evine gitti. Bu sırada maganda silahından çıkan kurşunlardan biri lise öğrencisi Beyza Özer'in başına saplandı. Bir kurşun ise yanında bulunan babaannesi Hasene Sevinç'in boynunun kenarından girip, protez dişine çarptıktan sonra ağzına düştü. Yaralanan babaanne ve torunu Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyat edilen ve yoğun bakımda bir süre tedavi gören Beyza Özer yaşamını yitirirken, iyileşen babaanne taburcu edildi.

SAVCI DAVA AÇTI

Olay sonrası düğün yerinde 2'si ruhsatlı 3 tabanca bulundu. Düğün sahibi Kasım Çiçek'in bacanağı Ahmet Ülger olayla ilgili gözaltına alındı ve mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ülger, Beyza'nın ölümünden sonra jandarmaya teslim oldu. Bu kez 'Adam öldürmek' ve 'Yaralamak' suçlarından adliyeye çıkartılan Ülger tutuklandı. Cumhuriyet savcısı, şüpheli Ahmet Ülger hakkında 'Olası Kast İle Adam Öldürmek', 'Taksirle Yaralamak', 'Suç delilerini saklamak ve gizlemek' ile 'Korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etmek' suçlarından dava açtı.

Cumhuriyet Savcısı aynı olayda Ahmet Ülger'in damadı Salih Eyli (27), düğün sahibi Muhtar Kasım Çiçek (49) ile Kardeşi Asım Çiçek (45) hakkında da 'Suç delilerini saklamak ve gizlemek' ile 'Ruhsatsız silah ile ateş etmek' suçlarından Bursa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

Hakkında toplam 20 yıla kadar  hapis cezası istenen tutuklu sanık Ahmet Ülger ile 5 yıla kadar hapis cezası istenen tutuksuz sanıklar Salih Eyli, Kasım Çiçek ve Asım Çiçek'in yargılanmasına başlandı.

Duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile yaralanan Hasene Savinç, ölen Beyza Özer'in annesi Zübeyde ve babası Ahmet Özer ile tarafların avukatları katıldı. Mahkemede ifade veren sanıklar Ahmet Ülger, Salih Eyli, Kasım Çiçek ve Asım Çiçek suçlamayı kabul etmedi. 

'BENİ YARALAYAN SİLAH AHMET'İN ELİNDEYDİ'

Duruşmada söz alan Hasene Sevinç ise, "Olay anında Beyza yanımda idi. Boynumdan giren mermi ağzımdaki takma dişlerime isabet etti. Bir anda ağzım kan ile doldu. Mermiyi ve parçalanan dişimi çıkartıp yere attım. Benim yaralanmama neden olan silah Ahmet'in elindeydi. Tutukluk yaptı. Aşağı indirdiğinde patladı. O sırada Beyza benim sağ tarafımda idi. Beni yaralayan Ahmet Ülger'den ve kendisine engel olmayan Muhtar Kasım Çiçek'ten şikayetçiyim" dedi.

ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Ölen Beyza Özer'in babası Ahmet Özer de, kızının ölümüne neden olmakla suçladığı Ahmet Ülger ile kendisine engel olmadığını iddia ettiği Muhtar Kasım Çiçek'ten, eşi Zübeyde Özer ise tüm sanıklardan davacı oldu. Duruşma eksik evrakların beklenmesi tanıkların dinlenmesi için erteledi.

Sanık Ahmet Ülger'in tahliye talebini kabul etmeyen mahkeme heyeti, Beyza Özer'in yaşının küçük olması nedeniyle davaya müdahil olmak için başvuruda bulunan Bursa Barosunun bu talebinin bir sonraki duruşmada değerlendirilmesine karar verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz