2017 Kurban Bayramı Ne Zaman? Kaç gün tatil Kurbanlık fiyatları koç, dana fiyatları

2017 Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı konusunda gözler bakanlıklara çevrildi. Geçtiğimiz günlerde iki bakan 2017 Kurban Bayramı tatili için 10 güne çıktığı açıklamasını yapmış ve çalışanlar adeta bayram yapmıştı. Peki Kurban Bayrmı tatili Konusunda son durum ne?

Haberler 10.08.2017 - 17:55 Son Güncelleme : 10.08.2017 - 20:16

2017 Kurban Bayram tatilinin kaç gün olaca konusunda gözler bakanlklara çevrildi. Geçtiimiz günlerde iki bakan 2017 Kurban Bayram tatili için 10 güne çkt açklamasn yapm ve çalanlar adeta bayram yapmt. Peki Kurban Bayrm tatili Konusunda son durum ne? tatil geçekten 6 güne çkt m? Dini bayramlardan ikincisi Kurban bayram da nihayet,nde geldi çatt. slamn artlarndan olan Kurban Kesilecei bayram için 2017 kurbanlk fiyatlar da merakla aratrlmakta. 

2017 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN

2017 Kurban Bayram bu sene 1 Eylül’de balayacak. Kurban Bayram bu sene 1 Eylül Cuma 2 Eylül Cumartesi 3 Eylül Pazar, 4 Eylül Pazartesi günleri arasnda kutlanacak. 

Ancak 30 Austos Zafer Bayram nedeniyle 31 Austos tarihinin de tam gün tatil ilan edilmesi bekleniyor. Böylelikle 30 Austos – 4 Eylül tarihleri arasnda 5,5 - 6 günlük bir tatil olacak.

Türkiye Esnaf ve Sanaatkarlar Konfederasyonunun (TESK) Avrupa Birlii ile yürüttüü ortak proje olan Esnaf ve Sanatkarlarn Uyum Yeteneinin Arttrlmas Projesi (ADAPTESK) kapsamnda düzenledii basn toplantsnda konuan Gümrük ve Ticaret Bakan Bülent Tüfenkci basn mensuplarnn sorularn yantlad.Tüfenkci “Bayram tatili ile ilgili bakanlar kurulunda konuup ortak bir karara vardmz da sizler ile paylaacaz” dedi. TESK Genel Bakan Bendevi Palandöken, “ADAPTESK Projesinde sona geldiimiz bugün sizlerle bulumaktan büyük bir mutluluk duyuyor, hepinizi saygyla selamlyorum” dedi.

Tüfenkci, “Suriye kaplarmzdan birisi olan Cilvegözü kapsnn kar kapsnn özellikle bizimde terörist bir grup olarak kabul ettiimiz bir grubun eline geçtii için o grubun hakimiyeti sona erene kadar veya en azndan zayflayana kadar insan yardm dndaki dier mallarn ihrac noktasnda ve gidii noktasnda bir yavalatma var. Bildiiniz gibi Suriye´ye bizim ithalatmz bulunmamakta. hracat yapyoruz dolaysyla orada öyle bir skntmz var. Zannedersem on, on be gün içerisinde düzelecektir. Dier bir soru bayram tatili ile ilgili onu bakanlar kurulunda konuacaz ondan sonra sizinle arkadalarmz paylaacaklardr” dedi.

 

KURBANLIK FYATLARI

TDV, Diyanet leri Bakanl ile bu ylki Vekaletle Kurban Kesim Program kapsamnda, yurt içinde 275 il ve ilçe merkezinde, yurt dnda da 135 ülkenin 400 bölgesinde kurban kesimi yapacak. Diyanet leri Bakanl ile i birlii içerisinde gerçekletirilecek olan Vekaletle Kurban Kesim Program kapsamnda gelmesi beklenen kurban vekaletlerine göre 275 bin hisse kurbann kesilerek datmnn yaplmas planlanyor.

Türkiye Diyanet Vakf olarak bu yl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde 850 TL, yurt dnda da 600 TL olarak belirlediklerini vurgulayan Tutkun, “Vatandalarmz, www.diyanetvakfi.org.tr ve bagis.diyanetvakfi.org.tr adreslerinden online ba yapabilmenin yan sra il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, PTT ubeleri ile anlamal bankalar araclyla da vekalet yoluyla kurban programna katlp kurbanlarn vekalet yoluyla kestirebilir” diye konutu.

Vatandalarn 0312 416 90 00 numaral çar merkezini arayarak kurban ba hakknda detayl bilgi alabileceklerini ifade eden Tutkun, “Yurt dnda yaayan gurbetçi vatandalarmz da Din Hizmetleri Müavirlikleri ve ataelikler ile bu ülkelerdeki dernek ve din görevlileri vastasyla kurban balarn yapabilirler” ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git