Görüş Bildir

2017 Kurban Bayramı Ne Zaman? Kaç gün tatil Kurbanlık fiyatları koç, dana fiyatları

2017 Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı konusunda gözler bakanlıklara çevrildi. Geçtiğimiz günlerde iki bakan 2017 Kurban Bayramı tatili için 10 güne çıktığı açıklamasını yapmış ve çalışanlar adeta bayram yapmıştı. Peki Kurban Bayrmı tatili Konusunda son durum ne?

2017 Kurban Bayramı Ne Zaman? Kaç gün tatil Kurbanlık fiyatları koç, dana fiyatları

2017 Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı konusunda gözler bakanlıklara çevrildi. Geçtiğimiz günlerde iki bakan 2017 Kurban Bayramı tatili için 10 güne çıktığı açıklamasını yapmış ve çalışanlar adeta bayram yapmıştı. Peki Kurban Bayrmı tatili Konusunda son durum ne? tatil geçekten 6 güne çıktı mı? Dini bayramlardan ikincisi Kurban bayramı da nihayet,nde geldi çattı. İslamın şartlarından olan Kurban Kesileceği bayram için 2017 kurbanlık fiyatları da merakla araştırılmakta. 

2017 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN

2017 Kurban Bayramı bu sene 1 Eylül'de başlayacak. Kurban Bayramı bu sene 1 Eylül Cuma 2 Eylül Cumartesi 3 Eylül Pazar, 4 Eylül Pazartesi günleri arasında kutlanacak. 

Ancak 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle 31 Ağustos tarihinin de tam gün tatil ilan edilmesi bekleniyor. Böylelikle 30 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında 5,5 - 6 günlük bir tatil olacak.

Türkiye Esnaf ve Sanaatkarlar Konfederasyonunun (TESK) Avrupa Birliği ile yürüttüğü ortak proje olan Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi (ADAPTESK) kapsamında düzenlediği basın toplantısında konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Tüfenkci “Bayram tatili ile ilgili bakanlar kurulunda konuşup ortak bir karara vardığımız da sizler ile paylaşacağız” dedi. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “ADAPTESK Projesinde sona geldiğimiz bugün sizlerle buluşmaktan büyük bir mutluluk duyuyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Tüfenkci, “Suriye kapılarımızdan birisi olan Cilvegözü kapısının karşı kapısının özellikle bizimde terörist bir grup olarak kabul ettiğimiz bir grubun eline geçtiği için o grubun hakimiyeti sona erene kadar veya en azından zayıflayana kadar insanı yardım dışındaki diğer malların ihracı noktasında ve gidişi noktasında bir yavaşlatma var. Bildiğiniz gibi Suriye´ye bizim ithalatımız bulunmamakta. İhracat yapıyoruz dolayısıyla orada öyle bir sıkıntımız var. Zannedersem on, on beş gün içerisinde düzelecektir. Diğer bir soru bayram tatili ile ilgili onu bakanlar kurulunda konuşacağız ondan sonra sizinle arkadaşlarımız paylaşacaklardır” dedi.

 

KURBANLIK FİYATLARI

TDV, Diyanet İşleri Başkanlığı ile bu yılki Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında, yurt içinde 275 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında da 135 ülkenin 400 bölgesinde kurban kesimi yapacak. Diyanet İşleri Başkanlığı ile iş birliği içerisinde gerçekleştirilecek olan Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında gelmesi beklenen kurban vekaletlerine göre 275 bin hisse kurbanın kesilerek dağıtımının yapılması planlanıyor.

Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde 850 TL, yurt dışında da 600 TL olarak belirlediklerini vurgulayan Tutkun, “Vatandaşlarımız, www.diyanetvakfi.org.tr ve bagis.diyanetvakfi.org.tr adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, PTT şubeleri ile anlaşmalı bankalar aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilir” diye konuştu.

Vatandaşların 0312 416 90 00 numaralı çağrı merkezini arayarak kurban bağışı hakkında detaylı bilgi alabileceklerini ifade eden Tutkun, “Yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız da Din Hizmetleri Müşavirlikleri ve ataşelikler ile bu ülkelerdeki dernek ve din görevlileri vasıtasıyla kurban bağışlarını yapabilirler” ifadesini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir