3 kardeşin katillerine müebbet!

Murat, Salih ve Ahmet Boğaakça kardeşleri öldürmekten yargılanan korucu kardeşlerden Aydın, Metin, Müslüm ile 18 yaşından küçük M. Toroman’a müebbet dahil ağır cezalar verildi.

Haberler 01.10.2021 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Suruç ilçesi Gölcük mezrasnda Höyükyan Mahallesinde korucu olan Toraman ailesinin 13 Temmuz 2018 tarihinde öldürdüü Murat, Salih ve Ahmet Boaakça kardelere ilikin açlan ancak güvenlik gerekçesiyle Konyaya tanan davann 3üncü durumas görüldü. Konya 3. Ar Ceza Mahkemesindeki durumaya, tutuklu sanklar Aydn ve Metin Toraman, 18 yandan küçük M. Toraman, Urfa Tipi Kapal Cezaevinden Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) araclyla baland. Davada, Necmettin, Müslüm, Ahmet ve Nuri Toraman kardeler ise tutuksuz yarglanyor.

Kimlik tespiti ile balayan durumada söz alan Boaakça ailesinin avukatlarndan smail çiftçi, sanklarn en ar ekilde cezalandrlmasn talep etti. çiftçi, sanklarn suçlarnn sabit olduunu belirtti.

Mahkeme heyeti, beraatlarn talep eden sanklarn son savunmalarn aldktan sonra, M. Toramana, kasten öldürme suçundan, suç tarihinde 18 yandan küçük olduunu da göz önüne alarak 3 kez 22 yl, kasten öldürmeye teebbüs suçundan 12 yl hapis cezas verdi. Sanklar Aydn, Metin ve Müslüm Toramana nitelikli kasten öldürme suçundan 3er kez arlatrlm müebbet ve kasten öldürmeye teebbüs suçundan 18er yl hapis cezas verdi.

Heyet, tutuksuz yarglanan Müslüm Toramann hükümle birlikte tutuklanmasn da kararlatrrken tutuksuz sanklar Ahmet Toraman, Necmettin Toraman ve Nuri Toramann ise beraatna karar verdi.

OLAYIN GEçM

Suruçun Höyükyan (Hcek) Mahallesinde korucu olan Toraman ailesiyle ilçenin Gölcük Mahallesinde yaayan Boaakça ailesi üyeleri arasnda 13 Temmuz 2018 tarihinde silahl kavga çkmt. Kavgada, Boaakça Ailesinden Murat, Salih ve Ahmet kardeler vurularak yaamlarn yitirmi, mam Boaakça ise ar yaraland saldr sonras felç kalmt. Basna Tarla sulama sras nedeniyle çkan kavga olarak yansyan olayn arkasnda Fadile Toraman adl genç kadnn mam Boaakça ile görümesi çkmt.

Olaydan sonra koruma altna alnan 20 yandaki Fadile Toraman verdii ifadesinde aile fertlerinin mam Boaakça ile görütüünü örenmeleri üzerine hakknda ölüm karar aldklarn anlatt. mam Boaakça ile nianlanmak üzere görütüklerini belirten Toraman, bunun üzerine ailesinin kendisine Ya bizim belirlediimiz kii ile evlenirsin ya da mam da öldürürüz eklinde tehdit ettiini ifade etmiti.

Fadile Toramann bu ifadesi üzerine Höyükyan Mahalle Muhtar olan korucu Müslüm Toraman (55) ile oullar Metin, M., Aydn, Necmettin ile kardei Nuri ve kuzeni Ahmet gözaltna alnp tutuklanmt.

Daha sonra Urfa 7nci Ar Ceza Mahkemesinde görülen ilk durumada Necmettin, Nuri Toraman kardeler ve kuzenleri Ahmet Toraman serbest braklmt. 2nci durumada ise baba Müslüm Toraman serbest kalm ve dosya güvenlik gerekçesi ile Konyaya nakledilmiti.

Ana Sayfaya Git