Şırnak'ta düşen askeri helikopterde şehit askerlerin kimlikleri belirleniyor

Şırnak Uludere'de düşen helikoperde şehit düşen askerlerin isimleri açıklandı mı? Şırnak'ta havalandıktan yalnızca 3 dakika sonra düşen helikopterden umutlu haberler beklenirken 13 şehit haberi yürekleri dağladı.

Haberler 31.05.2017 - 23:02 Son Güncelleme : 31.05.2017 - 23:15

rnak Uluderede düen helikoperde ehit düen askerlerin isimleri açkland m? rnakta havalandktan yalnzca 3 dakika sonra düen helikopterden umutlu haberler beklenirken 13 ehit haberi yürekleri dalad. rnakn Uludere ilçesi enoba beldesinden kalkan içinde biri general rütbeli askerlerinde bulunduu Coogeer tipi helikopter kalktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattna taklarak dütü.

rnak enova ilçesinden kalkan 23. Snr Tümen Komutan Tümgeneral Aydoan Aydn ile albay ve yarbaylarn da bulunduu helikopter dütü. TSKdan yaplan son dakika açklama da 13 askerimizin de ehit dütüü açkland.

rnakn enoba bölgesinde bir askeri helikopterle saat 19:40 itibaryla irtibatn kesildii bildirildi. rnak Valiliinden yaplan açklamada, helikopterin yüksek gerilim hattna taklp dütüü belirtildi.

31 Mays 2017 çaramba günü, rnak/enoba Tugay Komutanlndan kalk yapan ve içinde 13 personelimizin bulunduu AS 532 COUGAR tipi bir helikopter, kalkndan ksa bir süre sonra, ilk alnan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarna taklmas sonucunda saat 20.55 sularnda kaza krma uramtr. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir.

Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadalarmzn ehit olduu bilgisi alnmtr.

Bizleri derin bir ac ve üzüntüye boan bu elim olayda ehit olan kahraman silah arkadalarmza Allahtan rahmet, deerli ailelerine, yaknlarna, Türk Silahl Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine basal ve sabr diliyoruz.

Kamuoyuna sayg ile duyurulur.

EHTLERMZN SMLER

Tümgeneral Aydoan Aydn

Albay Ouzhan Küçükdemir

Albay Gökhan Peker

Yüzba Songül Yakut

Binba Koray Onay

Yüzba lker Acar

Yüzba Nuri ener

Baçavu Mehmet Erdoan

Uzman çavu Zeki Koç

Pilot Yüzba Serhat Snak

Pilot Üsttemen Abdülmüttalip Kesikba

Baçavu Fevzi Kral

PiyadeUzman çavu Hakan ncekal

rnak Valiliinden yaplan açklamada limiz Uludere ilçesi enoba beldesinden kalkan Cougar tipi helikopterimiz kalktktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattna taklmas sonucu dümütür. Olay yerine kurtarma ekiplerimiz intikal etmitir. Kamuoyuna saygyla duyurulur denildi.

TERÖR OPERASYONU MAARA BASKINI (30 Mays)

Valilikten yaplan açklamaya göre, 23. Jandarma Snr Tümen Komutanl sorumluluunda, Beytüebap 8. Jandarma Komando Alay Komutanlnca yürütülen operasyonda PKKl teröristlerin kulland 8 yeni maara belirlendi.

Maaralarda yaplan aramada, 82 milimetre havan, 9 roketatar, bomba atar, doçka, 31 uzun namlulu silah, 467 roketatar mühimmat, 20 bin biksi fiei ile çok sayda yaam malzemesi ele geçirildi.

Böylece, 19 Nisanda balayan operasyondan bugüne kadar 719 silah, 363 bin 148 muhtelif mühimmat, 5 ton amonyum nitrat ve 75 ton yaam malzemesi ele geçirilmi oldu.

Ana Sayfaya Git