48 saatlik sessizlik!

48 saatlik sokağa çıkma yasağı, Diyarbakır'ı büyük bir sessizliğe gömdü. Polis sıkca anonslar yaptı, havada ve karadan kontrollerini sıklaştırdı, Diyarbakır halkı da, "evde kalmayı" tercih etti.

Haberler 13.04.2020 - 14:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl tarafndan 31 ilde hafta sonu için uygulanan sokaa çkma yasana Diyarbakrllar her iki günde de uydu. Kentte cadde ve sokaklar sessizlie bürünürken, ehrin bo hali drone ile havadan görüntülendi.

POLSN UYARILARI ETKL OLDU

Polis ekipleri yasan balamasnn ardndan kent genelinde farkl noktalarda kontroller gerçekletirirken, Kürtçe, Türkçe ve Zazaca anonslarla sokaa çkma yasan hatrlatarak vatandalar uyard. Sokaa çkan baz vatandalar durduran ekipler, kimlik kontrolü yapp vatandalar evlerinde kalmalar gerektii konusunda bilgilendirdi.

KENTTE BÜYÜK BR SESSZLK

Sokaa çkma yasa nedeni ile Diyarbakr hayalet kente bürünürken turistlerin akn ettii tarihi mekanlar da bo kald. Kentin geçmiinin yüzü haline gelen Hz. Süleyman Cami, Ulu Cami, Dört Ayakl Minare, On Gözlü Köprü, Zerzevan Kalesi ziyaretçisiz kalrken, güvenlik güçleri de sokaa çkan vatandalar uyararak evlerine gitmeleri gerektiini bildirdi.

Yasak kapsam dndaki yerlerde çalanlar sabahtan itibaren ilerine gitmek için sokaa çkt. Kentin en ilek noktalarndan Mahabat Bulvar bo kalrken, bu anlar drone ile havadan görüntülendi.

l Emniyet Müdürlüü Polis Havaclk ube ekipleri, denetimlerine havadaki gözü olan helikopterle destek veriyor. Yasan balamasnn ardndan kent genelinde gerçekletirdii uygulamalar havadan destek veren helikopter ekibi, tespit ettii üpheli durumlar aadaki ekiplere annda iletiyor. Denetimlerde kent genelinde, insan ve araç younluunun çok düük seviyede olduu görüldü.

YASAA UYMAYANA CEZA KESLD

Buarada yasaa uymayan baz vatandalara 790 ile 3 bin 150 lira arasnda cezalar kesildii belirtildi. Servis oförü bir vatandaa ise yasaa uymad için 790 lira ceza kesildi.

Ergani ilçesinde sokaa çkma yasana uyuluyor. Halkn ekmek ihtiyac ilçe merkezinde faaliyetini sürdüren frnlar araclyla karlanyor. Sokaa çkma yasana ilçe halknn uymas dolaysyla cadde ve sokaklar sesizlie büründü. Diyarbakr-Elaz kara yolunda araç trafiiin en düük seviyede olduu gözlendi.

EKMEKLER FIRINDAN KARILANIYOR

Kulpta sokaa çkma yasann uygulanmaya balanmasnn ardndan halkn ekmek ihtiyac ilçe merkezinde faaliyetini sürdüren frnlar araclyla karlanyor. Sokaa çkma yasana ilçe halknn uymas dolaysyla cadde ve sokaklar sesizlie büründü.

Polis ekipleri ilçe genelinde denetim ve kontrollerini sürdürüyor. Kulp-Diyarbakr ile Kulp-Mu kara yollarnda araç trafiinin en düük seviyede olduu görüldü.

POLSE SALDIRINA GÖZALTI

Buarada, anlurfada, sokaa çkma yasan ihlal eden 2 kii, ceza yazan polislere saldrd. Gözaltna alnan 2 kiiye, 3 bin 150er liralk ceza kesilirken, polise mukavemet suçundan haklarnda yasal ilem balatld.

Olay, öle saatlerinde, Akemsettin Mahallesinde meydana geldi. çileri Bakanlnca alnan sokaa çkma yasann 2nci ve son gününde polis ekipleri, yasa ihlal eden 2 kiiye ceza uygulad. Kendilerine ceza yazlmasna kar çkan ve ismi açklanmayan 2 kii, polislere saldrd. Bunun üzerine bölgeye takviye ekipler sevk edilirken, 2 kii gözaltna alnd. Emniyete götürülen 2 kiiye, 3 bin 150er liralk idari para cezas kesilirken, polise mukavemet suçundan haklarnda yasal ilem balatld.

ÜLKE GENELNDEK CEZALAR

63 milyon 640 bin vatandan sokaa çkma yasa kapsamnda evlerinde kalarak, alnan karara yüksek oranda uyum salad açkland. Baz illerde az sayda da olsa alnan kararlara uymayan vatandalara Umumi Hfzsshha ve TCKnin ilgili maddeleri kapsamnda adli ya da idari ilem uyguland ifade edilen çileri Bakanl açklamasnda, Sokaa çkma yasa balad andan itibaren bu kural ihlal eden toplam 18 bin 770 kiiye adli ya da idari ilem gerçekletirildi. bilgisine yer verildi.

Açklamada, vatandalara, salgnla mücadele kapsamnda alnan tedbirlere gösterdikleri duyarl yaklamdan dolay teekkür edildi.

Ana Sayfaya Git