50 gün sonra dışarı çıktılar

Kovid-19 kapsamında kendilerine uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle "evde kalan" 65 yaş üstündeki vatandaşlar dün, 50 gün sonra ilk kez sokağa çıktılar. Havanın güneşli yazdan bir gün olduğu Diyarbakır'da vatandaşlar bol bol güneşlendiler.

Haberler 11.05.2020 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs salgn nedeniyle alnan tedbirler kapsamnda sokaa çkmalar yasaklanan 65 ya üstü ve kronik hastal olan vatandalar dün kendilerine uygulanan yasan geçici bir süreliine kaldrlmas sonras, parklara akn ettin. Dün saat 11.00 ile 15.00 saatleri aras sokaa çkma yasa geçici bir süreliine kaldrlan yallar, genel olarak uygulanan sokaa çkma yasa nedeniyle boalan parklar tercih edip, buralara akn ettiler.

GÜNEL BR GÜNDE DIARI çIKMAK

Havann güneli ve yazdan bir gün olarak geçirilen Diyarbakrda maske takmak ve fiziki mesafe kuralna uymak kaydyla sokaa çkanlarn büyük oranda kurallara uyduu gözlenirken, mutluluklar gözlerinden okundu.

Ant Park bata olmak üzere, Tekkap ve taruhu Ulu Cami bölgesinde 65 ya üstündekiler, refakatçileriyle beraber yürüyü yapp, güzel havann keyfini çkarmaya çalt.

DAKAPI MEYDANINDA DOLAKI

79 yandaki Selahattin çten, 60 gündür evden çkmadn belirterek, ki aydr evden çkmadm. Allah devletimizden raz olsun. Dar çkamyorduk, bizlere belirli saatler arasnda dar çkmamza izin verdiler. Biraz dolap tekrar eve gideceim dedi.

65 yandaki Muhittin Ikl ise kendilerine verdikleri imkan dolaysyla yetkililere teekkür etti.

65 ya ve üzeri vatandalarn yan sra genelgede belirtilen görevlilerin haricinde kstlamay ihlal edenlere Umumi Hfzsshha Kanunu gerei idari para cezas uygulanacak. 65 ya üstü vatandalarn sokaa çkma kstlamas saat 15.00 itibar ile sona erecek.

2 AYDIR EVDEN çIKMADIM

Yetkililerin evde kalmalar yönünde aldklar karardan sonra darya hiç çkmadn belirten Yaar Boldu, u an mutluyum. Ancak 1 yl önce geçirdiim prostat ameliyatndan dolay evde sürekli kaldm için biraz sknt çektim. Ama Allaha çok ükür bu da geçti. Hava u an çok güzeldir. Diyarbakr ilimiz de çok güzeldir. Bugün de sadece gezeceim. Gezmeye buradan balayacam Balkçlarba Caddesinden Urfa kapya, oradan da tekrardan evime döneceim. ifadelerini kulland.

STRESMZ BRAZ OLSUN ATTIK

65 ya üstü vatandalar için alnan kararlarn yararlarna olduu belirten Mahmut Bozkurt, ster istemez evde sklyordum. Ya itibari ile de bu durumu yayordum. Fakat bunun bizim yararmza olduunu da biliyoruz. Bütün dünyann etkilendii bir süreçten bahsediyoruz bunun için çok dikkat etmeliyiz. Devletimiz de bizim için yararl olan eyleri söyledii zaman bizler de bunlar uygulamamz lazm. Bugün hava da çok güzel. nallah gezip tozacaz. eklinde konutu.

4 SAAT BOYURCA GEZECEM

Kendilerine tahsis esilen 4 saat içerisinde gezeceini belirten Neytullah Sayl, Yaklak 50 gündür dar çkmadm. Bize söylenen bütün kurallara uyduk. Kurallar içerisinde bulunan evde kalmamz istendi. Buna da tamamyla riayet ettik. Bu karardan sonra içimiz biraz ferahlad. Hislerimiz u an güzeldir. çünkü evde sklyorduk. 4 saat boyunca gezeceiz. Baka da yapacak bir eyimiz yok maalesef. dedi.

HTYAçLARIMIZ KARILANIYORDU

Rahatszlna ramen darya çktn belirten Harun Gürbüzer, Bugün serbest olmas münasebetiyle darya çktk. Yasak boyunca evdeydik. htiyaçlarmz görevli kiiler karlyordu. htiyaçlarmz karlamak için darya çktk ancak her taraf kapal olduu için karlayamadm. Biraz hava alp tekrardan evime geri döneceim. Bende Parkinson rahatszl var buna ramen yine de çktm. çünkü hafta sonu bize verilen izinden dolay gece bile uyuyamadm. çok ükür biraz rahatladm. ifadelerini kulland.

zin süresinde kapal olan dükkanna bakp tekrar eve döneceini belirten Zülfikar Keleçiolu, 3 aydr evdeyim. Bugün ilk defa darya çktm. zin saatimizde evden darya çktm. Dükkanma bakp tekrardan geri döneceim. Dükkanm kontrol ettikten sonra evime geri gideceim. dedi.

ALINAN KARAR BZLER SEVNDRD

Kendileri için çkarlan kararn kendilerini memnun ettiini belirten Abdurrahman Krbaç, Yasak olduu günden buyana darya çkmadm. Evin damna çkmak ve namaz vakitlerinde aa inip namaz klmak oldu. Ayamda rahatszlk olduu için u an darda gezeceim biraz rahatlayaym diye. Cumhurbakanmzn verdii bu karar bizleri memnun etti. çünkü evde sürekli canmz sklyordu. eklinde konutu.

Darya çkarak gezeceini ve yasak boyunca görmedii arkadalaryla konuacan belirten Sait Ylmaz, Bizler için ilk tebligat çktktan sonra kurallara uyduk ve evde kaldk. Kendilerinden Allah raz olsun bizlere bugün izin verdiler. Esasen aldklar bu kararlar bizler içindir. Bugün de darya çkacaz. Arkadalarmz görürsek onlarla konuacaz. Namazm klar sonra yava yava evime geri dönerim. ifadelerini kulland.

KULPTA YÜRÜ YAPTILAR

Kulpta sokaa çkan 65 ya üstü vatandalar yürüyü yapt. Darya çkmaya çok özlediini belirten Bahri Kahraman, Kstlama bizim salmz için alnd. Biz de bu uygulamaya riayet ettik. Her eyin bizim için olduunu biliyoruz. Bir an önce bu hastaln bitmesi sürekli dua ediyoruz. diye konutu.

Kadim çnar ise, Bugün çok mutluyum. Beli bir süreliine bizler için sokaa çkma kstlamasnn kaldrlmas ardnda ilk iim arkadalarm görmek oldu, azda olsa hasretimi giderdim. dedi.

Ana Sayfaya Git