600 vekile mektup!

Gülistan Doku’nun akıbetinin açığa çıkarılması için 13 gündür nöbet eylemini sürdürdükleri Tunceli Adliyesi önünden seslenen ailesi, Meclis’te Araştırma Komisyonu kurulmasını talep etti.

Haberler 14.01.2022 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Munzur Üniversitesi örencisi Gülistan Dokudan, 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alnamyor. Tunceli Adliyesi önünde oturma eylemi balatan ailesi, 13 gündür kzlarnn akbetini soruyor. Aileye, Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Kadn Meclisi üyesi kadnlar, destek ziyaretinde bulundu. Ölen saatlerinde adliye önüne gelen Dokunun annesi Bedriye, babas Halit ve ablas Aygül Doku, oturma eyleminin ardndan valilik önüne geçti. Burada açklama yapan aile, valiye seslendi.

600 VEKLE MEKTUP

Dokunun bulunmas için etkin bir soruturma yürütülmediini dile getiren Doku, Mecliste bulunan 600 milletvekiline Gülistan Dokunun bulunmas için mektup gönderdiklerini söyledi. Daha önce Mecliste Gülistann bulunmas için Aratrma Komisyonu kurulmas talebinin AKP ve MHPli vekillerin oylaryla reddedildiini hatrlatan Doku, komisyon kurulana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

Doku, daha sonra milletvekillerine gönderdii mektubu okudu.

Ana Sayfaya Git