Görüş Bildir

600 vekile mektup!

Gülistan Doku’nun akıbetinin açığa çıkarılması için 13 gündür nöbet eylemini sürdürdükleri Tunceli Adliyesi önünden seslenen ailesi, Meclis’te Araştırma Komisyonu kurulmasını talep etti.

600 vekile mektup!

Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’dan, 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alınamıyor. Tunceli Adliyesi önünde oturma eylemi başlatan ailesi, 13 gündür kızlarının akıbetini soruyor. Aileye, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi üyesi kadınlar, destek ziyaretinde bulundu. Öğlen saatlerinde adliye önüne gelen Doku’nun annesi Bedriye, babası Halit ve ablası Aygül Doku, oturma eyleminin ardından valilik önüne geçti. Burada açıklama yapan aile, valiye seslendi.

600 VEKİLE MEKTUP

Doku’nun bulunması için etkin bir soruşturma yürütülmediğini dile getiren Doku, Meclis’te bulunan 600 milletvekiline Gülistan Doku’nun bulunması için mektup gönderdiklerini söyledi. Daha önce Meclis’te Gülistan’ın bulunması için Araştırma Komisyonu kurulması talebinin AKP ve MHP’li vekillerin oylarıyla reddedildiğini hatırlatan Doku, komisyon kurulana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

Doku, daha sonra milletvekillerine gönderdiği mektubu okudu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi