80 yıllık husumeti Soylu sona erdirdi

Hakkari'nin Geçitli ile Akkuş köyleri arasında yayla meselesi nedeniyle 80 yıl önce başlayan ve 10 yıl önce bir kişinin ölümüyle kan davasına dönen husumet, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun devreye girmesiyle barışla sonuçlandı.

Haberler 23.11.2020 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Geçitli ile Akku köyleri arasnda yayla meselesi yüzünden 80 yl önce husumet balad. 2 köyde yaayanlar arasnda 10 yl önce çkan tal sopal ve silahl kavga bir kiinin ölümüyle sonuçland. Bu da 2 köy arasnda kan davas balattt.

çileri Bakan Süleyman Soylunun devreye girmesiyle kan davas barla sonuçland. Bar töreni için Hakkariye 60 kilometre uzaklkta bulunan Geçitli köyüne gelen Bakan Soyluyu, Hakkari Valisi ve Belediye Bakan Vekili dris Akbyk, AK Parti Hakkari eski Milletvekili Abdulmuttalip Özbek ile kanaat önderleri karlad. Geçitli Köyü lk ve Ortaokulu yemekhanesinde yaplmas planlanan tören, Bakan Soylunun talimatyla bahçeye alnd.

80 YILLIK KAN DAVASI

Geçitlik köyü ileri gelenlerinden Enver Tunç ile Akku köyü adna Mamhuran airetinden Hüsnü Timurun yapt teekkür konumas ile balayan törende konuan Bakan Soylu, iki köy arasndaki 80 yllk husumetin barla sonuçlanmas için çaba sarf eden airetlerin ileri gelenlerine teekkür etti. Bakan Soylu, Allaha hamdolsun. Hep birlikte hayrl, güzel hem Cenab- Allahn emrine hem Peygamber efendimizin tavsiyelerine hem de büyüklerimizin nasihatlerini yerine getirmek için buradayz. Bu meseleye burann büyükleri, sözü geçenleri, kanaat önderleri el attlar. Geçen yl ylbanda Geçitli köyü karakolundaydk. Beraber bir masann etrafndaydk.

BARI SALANDI

Bu mesele konuulunca, bu meseleyi bitirelim dedik. Bizim ki bir dilek ve niyazd. Ama o dilei yerine getirenlere, kan davasn geride brakanlara selam olsun. Allah sizden raz olsun. Barmak, el ele tutumak, birbiriyle kucaklamak çok daha büyüklüktür. Ben bu ülkenin çileri Bakan olarak Sayn Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoanla dün gece yarsnda bu meseleyi konutum. nann çok mutlu oldu. Onun da sizlere selamlar, sevgileri ve muhabbetleri var. Bu ülkenin çileri Bakan olarak sizlere minnettarm. Hepinize teekkür ediyorum. Cenab- Allah, Kuran- Kerimde müminler, inananlar ancak kardetir diyor. Öyleyse bize bir emirde bulunuyor; Kardelerimizin arasn düzeltin diyor. Bugün burada onun emrini yerine getiriyoruz. 2-3 gün önce hava çok souk olmasna ramen, bugün bu kardeliin üzerine güzel güne dodu. Bu da Cenab- Allahn rahmetidir. Hakkari, Yüksekova, emdinli hakikaten devletimizin ortaya koyduu yatrmlarla milletimize büyük mutluluk yaatyor dedi.

GÜZEL HZMETLER YAPILDI

Dou ve Güneydounun her noktasnda huzur ortam olduunu söyleyen Bakan Soylu, Sayn Cumhurbakanmz bir irade ortaya koydu. Memleketimin 780 bin kilometrekaresinin her metrekaresinde huzur ve sükun olacak dedi.

BU TOPRAIN çOCUKLARI DOKTOR, ÖRETMEN OLACAK

PKK üyelerinin dükkanlara gelip, haraç ald, millete kestii fidyelerin uzak günler olmadn anlatan Bakan Soylu konumasn öyle sürdürdü: Diyarbakr annelerini görüyorsunuz. Bakn bugün Hakkaride bir aile daha katld, say 177 oldu. Kadnlarn cesaretini görüyor musunuz? Türkiye deiiyor, dönüüyor. Bundan haberi olmayanlar, salonlarda oturduklar koltuklarda, Hakkariden haberi olmayanlar, yaplan bu mücadelenin farknda olmayanlar, Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann vizyonundan haberi olmayanlar üfürüyorlar. Kürt kardelerimiz, kürtler bu ülkenin çimentosudur. Kim ne derse desin. Birlikte bugüne kadar büyük iler baardk. Bamszlmz aldk, namusumuzu kurtardk. Ezan- Muhammed-inin bu ülkede Allahu Ekber diye okunmas saland. Akdenizimize, stanbulumuza, Hakkarimize, Armza, tarihimize her bir ehrimize, Mevlanamza, Hac Bektaimize imreniyorlar. Vallahi iyiliimizden imreniyorlar. Hakkaride u ana kadar 3 bin 260 ehit verdik.

Bakan Soylu, güvenlik güçlerinin 3,5 yldr aileleriyle birlikte yapt ikna çalmas sonucu 826 teröristin ikna edildiini ve aileleriyle birlikte kucaklatrldn ifade etti.

Konumann ardndan yaplan dualarla Bakan Soylu, iki köy arasndaki husumeti barla sonlandrd. Bar törenine katlanlarla abirlikte yemek yiyen Bakan Soylu ile beraberindekiler, 10 yl önce yayla meselesi yüzünden silahla öldürülen Fettah Dinçerin ailesini ziyaret etti. Soylu, daha sonra helikopterle köyden ayrld.

Ana Sayfaya Git