Camilerin açılmasıyla 1003 kurban kesilecek

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, korona nedeniyle cemaatle kılınamayan öğle ve ikindi namazlarının yarından itibaren başlamasıyla ilgili konuştu. Fatih Camisi'nin avlusunda namaz kıldıracak olan Erbaş, merkezi camilerde 1003 kurban kesileceğini açıkladı.

Haberler 29.05.2020 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Korona virüsü salgn nedeniyle ibadetlere ara verilen camiler yeniden açlyor. Diyanet leri Bakan Ali Erba, stanbuldaki Fatih Camisinin avlusunda kendisinin kldraca cuma namazyla sürecin balayacan açklad. lk etapta cami ve mescitlerde cemaatle öle ve ikindi namaz klnabilecek. Dier namazlara (sabah, akam, yats) da kademeli olarak geçi yaplacak.

16 Marttan itibaren camilerde cemaatle ibadete ara verilen camilerin bazlar belirli kriterlere göre açlacak. Yeterli bahçesi, avlusu ve açk alan bulunan camilerin cuma namaz için belirlendiini anlatan Erba, Avlusu olmayan camilerin de hemen yaknlarndaki açk alanlar, pazar yerleri hatta din öretimi genel müdürümüzün özel gayretiyle imam hatip okullarmzn avlular, bahçeleri kullanlacak. Camilerin eer avlusu, bahçesi müsait deilse, mahallede uygun yerler, açk alanlar cuma namaz için hazr hale getiriliyor. u an arkadalarmz, yetkili müftülerimiz, imamlarmz, herkes bunun için çalyor ifadelerini kulland.

Camilerin yeniden ibadete açlmas dolaysyla yarn saat 11.00de merkezi camilerde bin 3 ükür kurban kesileceini belirten Erba, nallah yarn bütün illerimizde, ilçelerimizde müftülüklerimizin merkez camilerinde, camilerimizden ayr kalmz ve yeniden bulumu olmamzn ükrünü eda etmek için 1003 müftülüümüz 1003 ükür kurban kesecek ve fakir fukara insanlara bu kurban etleri ikram edilecek diye konutu.

Erba, Ayrca bu süreçte, cami avlular ve meydanlar baz yerlerde yetersiz kalabilir. klim ve hava artlar müsait olmayabilir. Vatandalarmzdan, azami derecede dikkat ve anlay göstermelerini, sabr ve sükunetle davranmalarn, hocalarmza ve görevlilere yardmc olmalarn, srarc olmamalarn özellikle istirham ediyorum. Saduyulu ve bilinçli olursak inallah en yakn zamanda tüm camilerimizde ve cami içinde cuma namazlarmz klmamz mümkün olacaktr ifadelerini kulland.

ABDEST CAMDE ALINMAYACAK, HERKES KSEL SECCADE KULLANACAK

Cami ve mescitlere gelecek kiilerin yanlarnda kiisel seccadelerini getirmelerinin talep edildiini vurulayan Erba, Bir de maske çok önemli. Maskemizi evimizden çktmz anda takacaz, evimize girdiimiz ana kadar çkarmayacaz. Tedbir ve virüsün bulamasn önleme açsndan en önemli vasta maskelerdir. Maskemizi kullanalm sonra abdestimizi alp camiye gelelim. Camiye gideyim de caminin adrvannda, lavabosunda abdestemi alaym gibi bir düünceyle hareket etmeyelim. Evimizde, i yerimizde abdestimizi alp camiye öyle gelelim dedi.

Ana Sayfaya Git