ABD, YPG'ye yine silah ve mühimmat yardımı yaptı

ABD'nin PKK'nın Suriye kolu YPG'ye yardım olarak silah ve mühimmat gönderdiği geçtiğimiz günlerden sonra tekrardan bir yardım söz konusu. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), YPG'ye küçük silah ve mühimmat gönderme konusunda geçtiğimiz gün girişimde bulunduklarını açıkladı.

Haberler 31.05.2017 - 01:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABDnin PKKnn Suriye kolu YPGye yardm olarak silah ve mühimmat gönderdii geçtiimiz günlerden sonra tekrardan bir yardm söz konusu. ABD Savunma Bakanl (Pentagon), YPGye küçük silah ve mühimmat gönderme konusunda geçtiimiz gün giriimde bulunduklarn açklad.

Anadolu Ajansna konuan Pentagon sözcülerinden Binba Adrian Rankine Galloway, Suriye Demokratik Güçlerinin Kürt unsurlarna küçük silah, mühimmat ve araçlar sevk ettiimizi teyit ediyorum dedi.

Binba Galloway silahlarn tipleri, mühimmat ve araçlarn miktarlar ile ilgili bilgileri ise paylamak istemedi.

ABD Bakan Donald Trump bu ayn banda Pentagona Rakka operasyonu kapsamnda PYD/PKKya silah ve ekipman vermesi talimatn vermiti.

Pentagondan daha önce yaplan açklamada söz konusu silah ve ekipman küçük silahlar, zrhl ve bomba yüklü araçlara mukabele edecek silah sistemleri, zrhl araçlar, iletiim ve lojistik destek malzemeler olarak tanmlamt.

Ana Sayfaya Git