ABD, YPG'ye yine silah ve mühimmat yardımı yaptı

ABD'nin PKK'nın Suriye kolu YPG'ye yardım olarak silah ve mühimmat gönderdiği geçtiğimiz günlerden sonra tekrardan bir yardım söz konusu. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), YPG'ye küçük silah ve mühimmat gönderme konusunda geçtiğimiz gün girişimde bulunduklarını açıkladı.

ABD, YPG'ye yine silah ve mühimmat yardımı yaptı

ABD'nin PKK'nın Suriye kolu YPG'ye yardım olarak silah ve mühimmat gönderdiği geçtiğimiz günlerden sonra tekrardan bir yardım söz konusu. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), YPG'ye küçük silah ve mühimmat gönderme konusunda geçtiğimiz gün girişimde bulunduklarını açıkladı.

Anadolu Ajansına konuşan Pentagon sözcülerinden Binbaşı Adrian Rankine Galloway, “Suriye Demokratik Güçlerinin Kürt unsurlarına küçük silah, mühimmat ve araçlar sevk ettiğimizi teyit ediyorum” dedi.

Binbaşı Galloway silahların tipleri, mühimmat ve araçların miktarları ile ilgili bilgileri ise paylaşmak istemedi.

ABD Başkanı Donald Trump bu ayın başında Pentagon’a Rakka operasyonu kapsamında PYD/PKK’ya silah ve ekipman vermesi talimatını vermişti.

Pentagon’dan daha önce yapılan açıklamada söz konusu silah ve ekipmanı küçük silahlar, zırhlı ve bomba yüklü araçlara mukabele edecek silah sistemleri, zırhlı araçlar, iletişim ve lojistik destek malzemeler olarak tanımlamıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı