Adalet nöbeti eylemine yine gözaltı

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları ile birlikte Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde 2018 genel seçimlerinde esnaf ziyareti sırasında yaşanan kavgada iki oğlu ve eşini kaybeden, Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, Şanlıurfa Adliyesi önündeki adalet nöbeti eylemlerinin 17. gününde gözaltına alındı.

Haberler 26.03.2021 - 00:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olayda esnaf Hac Esvet enyaar, oullar Adil ve Celal enyaar ile milletvekili Yldzn aabeyi Mehmet ah Yldz hayatn kaybetmi 8 kii de yaralanmt. Olay sonras Fadl enyaar hemen gözaltna alnp tutuklanrken, yaklak bir yl sonra gözaltn alnan AK Partili Yldzn aabeyi Enver Yldz da hala tutuklu.

Aradan geçen zamanda olayn tam olarak aydnlatlmadn ileri süren enyaar ailesi, anlurfa Adliyesi önünde balattklar adalet nöbetinin 17. gününde taleplerini içeren sözlerin yazl olduu dövizlere el konularak, Emine enyaar ve olu Ferit enyaar gözaltna alnp anlurfa l Emniyet Müdürlüü Güvenlik ube Müdürlüüne götürüldü.

Adalet nöbetindeki anne enyaar, adliye önünde durmadan atlar yakarak, anlurfa Cumhuriyet Basavcs ile görümek istediklerini ve adalet tapebinde bulunduklarn dile getiriyor.

ADALET TALEBNDEN VAZGEçMEYECEZ

Anne ve oluna yönelik yaanan gözalt olay, adalet çarsna dikkat çekmek için açlan enyaar ailesine adalet isimli twitter hesabndan paylald.

Hesaptan Dövizleri aldktan sonra sra bize geldi. u an annem ve ben gözaltna alnp güvenlik ubeye getirildik. Adalet istemek suç oldu. Failler serbestken biz gözaltna alnyoruz. Biz vazgeçmeyeceiz ve Annem çok alad ama susmad. Oullarnn ve kocasnn katlediliini herkese anlatt. imdi gözaltnda ama anlatmaya devam edecek. Annem bu yüzden gözaltnda. Katiller sahte kimlikle toplum içinde. Katiller darda annem gözaltnda. Onlar bulunana kadar susmayacaz ! paylamlar yapld.

Ana Sayfaya Git