Adalet nöbeti eylemine yine gözaltı

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları ile birlikte Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde 2018 genel seçimlerinde esnaf ziyareti sırasında yaşanan kavgada iki oğlu ve eşini kaybeden, Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, Şanlıurfa Adliyesi önündeki adalet nöbeti eylemlerinin 17. gününde gözaltına alındı.

Adalet nöbeti eylemine yine gözaltı

Olayda esnaf Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Adil ve Celal Şenyaşar ile milletvekili Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetmiş 8 kişi de yaralanmıştı. Olay sonrası Fadıl Şenyaşar hemen gözaltına alınıp tutuklanırken, yaklaşık bir yıl sonra gözaltın alınan AK Partili Yıldız’ın ağabeyi Enver Yıldız da hala tutuklu.

Aradan geçen zamanda olayın tam olarak aydınlatılmadığını ileri süren Şenyaşar ailesi, Şanlıurfa Adliyesi önünde başlattıkları adalet nöbetinin 17. gününde taleplerini içeren sözlerin yazılı olduğu dövizlere el konularak, Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ı  gözaltına alınıp Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Adalet nöbetindeki anne Şenyaşar, adliye önünde durmadan ağıtlar yakarak, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşmek istediklerini ve adalet tapebinde bulunduklarını dile getiriyor.

“ADALET TALEBİNDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Anne ve oğluna yönelik yaşanan gözaltı olayı, adalet çağrısına dikkat çekmek için açılan “Şenyaşar ailesine adalet” isimli twitter hesabından paylaşıldı.

Hesaptan “Dövizleri aldıktan sonra sıra bize geldi. Şu an annem ve ben gözaltına alınıp güvenlik şubeye getirildik. Adalet istemek suç oldu. Failler serbestken biz gözaltına alınıyoruz. Biz vazgeçmeyeceğiz” ve “Annem çok ağladı ama susmadı. Oğullarının ve kocasının katledilişini herkese anlattı. Şimdi gözaltında ama anlatmaya devam edecek. Annem bu yüzden gözaltında. Katiller sahte kimlikle toplum içinde. Katiller dışarıda annem gözaltında. Onlar bulunana kadar susmayacağız !” paylaşımları yapıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz