Adana'da öğrenci yurdu yangını... Yangında ölen kız öğrencilerin isimleri açıklandı mı?

Adana da yangın son dakka haberlerinde karşımıza çıktı. Aladağ'da bulunan kız öğrenci yurdundaki yangın da çalışan ve öğrenciler dahil 13 kişinin öldüğü açıklanırken, kayıp olan öğrencilerin de arama çalışmaları devam ediyor.

Haberler 29.11.2016 - 22:58 Son Güncelleme : 30.11.2016 - 01:55

Adana Aladada son dakia yangn felaketi. Alada Tahsil çandaki Talebelere Yardm Dernei Ortaöretim Kz Örenci Yurdundan felaket yangn haberi akam saatlerinde duyuldu. Maalesef ki örenci yurdu yangnn da kz örencilerle birlikte çalanlarn da içinde olduu 11 kii hayatn kaybetti. Adanada yangn haberinden sonra tüm ülkenin yürei daland. Aladaa bal Sinanpaa ilçesinde ailelerinden uzakta yurtta kalan orta ve lise dengindeki yurtta 28 örenci kalmaktayd. malesef ki henüz belirlenemeyen yangn da ölü saysnn 15e çkt da gelen iddialar arasnda. cayr cayr yanan apartman ve içerisinde gencecik umutlar felaket yangnda yok oldu.

YANGININ SEBEB BLNMYOR

Alada Tahsil çandaki Talebelere Yardm Dernei Ortaöretim Kz Örenci Yurdunda akam saatlerinde balayan yangnn sebebi henüz açklanmad. Bir an da büyüyen ve etraf dumana boan korkunç yangn, haber verilmesi üzerine yangn mahaline gelen itfaiye araçlar tarafndan söndürülmeye çallyor. Güvenlik sebebiyle de bölgeye kimse sokulmazken, 3 örencinin kayp ollduu ve içeride olma ihtimallerinin yüksek olduu üzerinde duruluyor.

ADANADA SON DAKKA YANGINDA ÖLÜ SAYISI ARTABLR

tfaiye müdürü Nihat SarrafIN son dakika yapt açklamaya göre yangnn yava yava kontrol altna alnd belirtilirkeni kayp örenciler için ise büyük bir operasyon balatld söyleniyor.

ADANA DA YANGINDA ÖLEN ÖRENCLERN SMLER AçIKLANDI MI?

Akam saatlerini Adana ve tüm Türkiyeye zehir eden üzücü yangnda hayatn kaybeden örencilerin isimleri konusunda henüz net bir bilgi yok. Yaknlarn harekete geçiren felaket yangnn da sebebi aratrlyor.

CAMDAN ATLADILAR

Bir anlk olay ile yükselen alevlerden kimi örenciler cmdan atlayarak kurtulurken, içeride kalanlarn okadar ans yoktu. Olay yerine çok sayda itfaiye ve Orman letme Müdürlüü ve ambulanslar sevk edildi. Ekipleri söndürme çalmalarn sürdürürken, 3 kz örenciye ulalamad. Örencilerin binada mahsur kalmasndan endie ediliyor. Bakan Ömer çelik ise NTVnin canl yaynnda 12si örenci 1i görevli 13 kiinin hayatn kaybettiini söyledi. çileri Bakan Süleyman Soylu ve Babakan Yardmcs Veysi Kaynak ilçeye giderek olay yerinde inceleme yapacak.

ADANA BELEDYE BAKANI HABL GÖçTEN AçIKLAMA

Adana Büyükehir Belediye Bakan Habil Göç, Yangn söndürüldü. Üst kattaki örencilerin kalabilecei her tarafa ulald. Alt kattan, orta katlardan üst katlara doru yangndan kaçmak için çktklar düünülüyor. Yarallarmz var. Üzücü bir hadise. 23 kii yaral olarak hastanede, durumu ar olan kimse yok. Hepsi ortaokul talebesi. 12-13 ya aralnda birçou. Muhtelemen elektrik kontandan çkm olabilecei üzerinde düülüyor. Binann dnda ahap kaplama var bu da yangnn artmasna neden oldu dedi.

Öte yandan Alada Belediye Bakan Mustafa Akgedik, çat kat ahap, yangn söndürmeyi zorlatrd. Youn çabaya ramen üst kattaki çocuklarmza ulaamadk. lçe merkezinde araçlarmz annda müdahale etti. Ancak duvarlarn ahap olmas yangn körükleyen etkenlerden oldu dedi.

Ana Sayfaya Git