Adana'da öğrenci yurdu yangını... Yangında ölen kız öğrencilerin isimleri açıklandı mı?

Adana da yangın son dakka haberlerinde karşımıza çıktı. Aladağ'da bulunan kız öğrenci yurdundaki yangın da çalışan ve öğrenciler dahil 13 kişinin öldüğü açıklanırken, kayıp olan öğrencilerin de arama çalışmaları devam ediyor.

Adana'da öğrenci yurdu yangını... Yangında ölen kız öğrencilerin isimleri açıklandı mı?

Adana Aladağ'da son dakia yangın felaketi.  Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'ndan felaket yangın haberi akşam saatlerinde duyuldu. Maalesef ki öğrenci yurdu yangının da kız öğrencilerle birlikte çalışanların da içinde olduğu 11 kişi hayatını kaybetti. Adanada yangın haberinden sonra tüm ülkenin yüreği dağlandı. Aladağ'a bağlı Sinanpaşa ilçesinde ailelerinden uzakta yurtta kalan orta ve lise dengindeki yurtta 28 öğrenci kalmaktaydı. malesef ki henüz belirlenemeyen yangın da ölü sayısının 15'e çıktığı da gelen iddialar arasında. cayır cayır yanan apartman ve içerisinde gencecik umutlar felaket yangında yok oldu.

YANGININ SEBEBİ BİLİNMİYOR

Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda akşam saatlerinde başlayan yangının sebebi henüz açıklanmadı. Bir an da büyüyen ve etrafı dumana boğan korkunç yangın, haber verilmesi üzerine yangın mahaline gelen itfaiye araçları tarafından söndürülmeye çalışılıyor. Güvenlik sebebiyle de bölgeye kimse sokulmazken, 3 öğrencinin kayıp ollduğu ve içeride olma ihtimallerinin yüksek olduğu üzerinde duruluyor.

ADANADA SON DAKİKA YANGINDA ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

İtfaiye müdürü Nihat Sarraf'IN son dakika yaptığı açıklamaya göre yangının yavaş yavaş kontrol altına alındığı belirtilirkeni kayıp öğrenciler için ise büyük bir operasyon başlatıldığı söyleniyor.

ADANA DA YANGINDA ÖLEN ÖĞRENCİLERİN İSİMLERİ AÇIKLANDI MI?

Akşam saatlerini Adana ve tüm Türkiye'ye zehir eden üzücü yangında hayatını kaybeden öğrencilerin isimleri konusunda henüz net bir bilgi yok. Yakınlarını harekete geçiren felaket yangının da sebebi araştırılıyor.

CAMDAN ATLADILAR

Bir anlık olay ile yükselen alevlerden kimi öğrenciler cmdan atlayarak kurtulurken, içeride kalanların okadar şansı yoktu. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ve ambulanslar sevk edildi. Ekipleri söndürme çalışmalarını sürdürürken, 3 kız öğrenciye ulaşılamadı. Öğrencilerin binada mahsur kalmasından endişe ediliyor. Bakan Ömer Çelik ise NTV'nin canlı yayınında 12'si öğrenci 1'i görevli 13 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ilçeye giderek olay yerinde inceleme yapacak.

ADANA BELEDİYE BAŞKANI HABİL GÖÇ'TEN AÇIKLAMA

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Habil Göç, "Yangın söndürüldü. Üst kattaki öğrencilerin kalabileceği her tarafa ulaşıldı. Alt kattan, orta katlardan üst katlara doğru yangından kaçmak için çıktıkları düşünülüyor. Yaralılarımız var. Üzücü bir hadise. 23 kişi yaralı olarak hastanede, durumu ağır olan kimse yok. Hepsi ortaokul talebesi. 12-13 yaş aralığında birçoğu. Muhtelemen elektrik kontağından çıkmış olabileceği üzerinde düşülüyor. Binanın dışında ahşap kaplama var bu da yangının artmasına neden oldu" dedi.

Öte yandan Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, "Çatı katı ahşap, yangını söndürmeyi zorlaştırdı. Yoğun çabaya rağmen üst kattaki çocuklarımıza ulaşamadık. İlçe merkezinde araçlarımız anında müdahale etti. Ancak duvarların ahşap olması yangını körükleyen etkenlerden oldu" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz