Ağustos’ta 11'i çocuk 174 işçi hayatını kaybetti

İSİG Meclisi’nin Ağustos ayı raporuna göre, geçen ay içerisinde 174 iş cinayeti yaşandı. Bunlar arasında 11 çocuk bulunurken, en çok işçi ölümü İstanbul’da yaşandı.

Haberler 06.09.2021 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul çi Sal ve Güvenlii (SG) Meclisi, Austos ay i cinayetleri raporunu açklad. Rapora göre, son bir ayda 174, yln ilk sekiz aynda ise en az 1494 içi hayatn kaybetti. Yaamn yitiren 174 emekçinin 150si ücretli, 24ü ise kendi nam ve hesabna çalan kiilerden olutu.

cinayetlerinde hayatn kaybedenlerden 7sinin kadn olduu belirtilen raporda, kadn içi cinayetlerinin tarm, ticaret, salk ve konaklama ikollarnda meydana geldii kaydedildi. Raporda, Austos aynda 16 mülteci içinin hayatn kaybettiine de yer verildi.

SADECE 5 SENDKALI

Ölümler en çok tarm/orman, inaat/yol, tamaclk, salk, metal, güvenlik, ticaret/büro, konaklama, enerji, belediye/genel iler, madencilik, tekstil, gemi/tersane, kimya ve aaç ikollarnda meydana geldi.

Tarm ikolunda 21 içi ve 16 çiftçinin hayatn kaybettii, inaatlarda neredeyse her gün bir i cinayetinin meydana geldii belirtilen raporda, i cinayetlerinde ölenlerin 5inin sendikal içi olduu, bunlarn da eitim ve metal ikollarnda çalt belirtildi.

11 çOCUK

Rapora göre, ölüm nedenlerini en fazla trafik kazas, Kovid-19, ezilme/göçük, kalp krizi, yüksekten düme, elektrik çarpmas, zehirlenme/boulma, iddet ve intihar oluturdu. Yaamn yitirenlerden 11inin çocuk olduu, yine 51 ya ve üstünde çalrken ölen 44 emekçinin bulunduu bilgisine yer verilen raporda, bunlarn da tarm, gda, maden, tekstil, aaç, metal, enerji, tamaclk, gemi, salk, konaklama, güvenlik ve belediye içileri olduu belirtildi.

Ana Sayfaya Git