AK Parti'li Belediye Başkanı'na silahlı saldırı

Şanlıurfa'nın Akçakale Belediye Başkanı AK Parti'li Abdülhakim Ayhan'ın da içerisinde bulunduğu makam aracı olarak kullanılan zırhlı cipe, uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda şans eseri yaralanan olmadı.

Haberler 20.09.2018 - 09:15 Son Güncelleme : 20.09.2018 - 09:18

anlurfann Akçakale Belediye Bakan AK Partili Abdülhakim Ayhann da içerisinde bulunduu makam arac olarak kullanlan zrhl cipe, uzun namlulu silahlarla saldr düzenlendi. Saldrda ans eseri yaralanan olmad.

AK PARTL BAKANA PUSU

Olay, saat 11.00 sralarnda Akçakale ilçe merkezinde meydana geldi. Akçakale Belediye Bakan AK Partili Abdülhakim Ayhann makam arac olarak kulland 34 ECZ 27 plakal zrhl cipe, hareket halindeyken kimlii belirsiz kiiler tarafndan uzun namlulu ve pompal tüfeklerle ate açld.

Saldrda ans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, araçta hasar olutu. Ayhan saldr sonras belediyeye geçerken, özel harekat polislerinin de sevk edildii olay yerinde kaçan saldrganlarn yakalanmas için çalma balatld. Akçakale Belediye Bakan AK Partili Abdülhakim Ayhann makam aracna, 20 Ekim 2015 tarihinde, anlurfa kent merkezinde tal saldr düzenlenmi, olayda yaralan olmam, araçta hasar olumutu.

8 ARAçLIK PUSU KURULDU

anlurfann Akçakale ilçesinde, makam aracndayken, silahl saldrya urayan Belediye Bakan Abdulhakim Ayhan, yazl açklama yapt. Saldrnn, kaçak yap ina etmek isteyen kiiler tarafndan gerçekletirildiini belirten Bakan Ayhan, unlar kaydetti:

Bugün sabah saatlerinde maalesef içinde bulunduum makam aracna kalabalk bir grup tarafndan uzun namlulu silahlarla saldr düzenlendi. Bu menfur saldr sonras ükürler olsun ki, koruma ekibi arkadalarmn ve bendenizin salk durumu iyi. Sevenlerimizin ve çok kymetli Akçakaleli hemerilerimin duas bizleri korudu. çinde bulunduumuz zrhl makam arac olas bir faciay ve yaralanmalar önlemitir. Konu imar affyla birlikte Adnan Menderes mahallemizde kaçak yap ina etmek isteyen bir grup tarafndan öncelikle ykm ekibimizin ve zabta memurlarmzn olay yerinde darp edilip araçlara zarar vermesi ile cereyan etmi yaanan bu olay sonras ben ve koruma ekibi arkadalarm yarm saat sonra olay yerine intikal edip hem çalma arkadalarmz görmek hem de olay sulh etmek istedik. Olay yerine varr varmaz 8 araçlk bir pusu kurulduunu fark ettik. Araçtan inmeye frsat bile olmadan bahsi geçen kiiler tarafndan silahlarla araçlarmz tarand. Bizim tek derdimiz Akçakale ve Akçakale halkdr. Basklar ve zorbalklar ilçemize hizmet akmz ve evkimizi engelleyemez. Bu tür oluumlara imdiye kadar izin vermediimiz gibi bundan sonra da izin veremeyeceimizi belirtmek isterim. Olay adli makamlarca takip edilmektedir. Yüce Türk adaletine güvenimiz tamdr. Bu elim saldrs sonras bizleri ziyaret eden, arayan ve sosyal medyadan bize geçmi olsun dileklerini ileten herkesten Allah raz olsun.

Ana Sayfaya Git