Akdeniz'de korkunç göçmen faciası! 250 göçmen kara sularda boğuldu

Akdeniz açıklarında korkunç göçmen teknesi faciasının yaşandığı son dakika olarak haber ajanslarına yansıdı. Akdeniz'de de etkisini sürdüren lodos fırtınasından mütevellit alabora olan teknelerde bulunan 250 göçmenin kaybolduğu öğrenildi.

Haberler 09.05.2017 - 13:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Akdeniz açklarnda korkunç göçmen teknesi faciasnn yaand son dakika olarak haber ajanslarna yansd. Akdenizde deetkisini sürdüren lodos frtnasndan mütevellit alabora olan teknelerde bulunan 250 göçmenin kaybolduu örenildi.

400e yakn göçmenin geçen hafta Cumadan bu yana boulduu Akdenizde yeni facialar gerçekleti. Birlemi Milletler, alabora olan iki teknedeki 250i göçmenin kaybolduunu duyurdu. Birlemi Milletler Mülteciler Yüksek Komiserlii (UNHCR), botlardan birinin Libya açklarnda içindeki 163 göçmenle suya battn ve alt kiinin sahil güvenlik ekipleri tarafndan kyya çkarlabildiini açklad.

132 göçmenle Akdenize açlan bir dier bottan ise 50 göçmen kurtarld ve talyann Sicilya Adasna getirildi. Libya açklarnda hafta sonu balayan youn bir hareketlilik var. Geçen hafta Cuma gününden bu yana hayatn kaybeden göçmenlerin says 600e yakn. talyan sahil güvenlik ekipleri ve dier gönüllülerin geçen hafta Perembe gününden bu yana kurtard göçmenler ise, yaklak 7 bin 500.

BM verilerine göre, bu yln ilk dört aynda Akdenizde 1300den fazla göçmen öldü.100 göçmen alt metrelik dikenli telleri at Öte yandan, spanyann Kuzey Afrikadaki topra Melillada ise 100 göçmen alt metrelik dikenli telleri at. Göçmenlerin spanyaya giriini engelleyemeyen snrdaki görevliler, 200 göçmeni ise durdurmay baard. Yüzlerce Afrikal göçmen, her yl Avrupaya ulamak umuduyla Kuzey Afrikada spanyaya ait Ceuta ve Melilla kentlerine geçmeye çalyor.

(miliyet)

Ana Sayfaya Git