Görüş Bildir

Akdeniz'de korkunç göçmen faciası! 250 göçmen kara sularda boğuldu

Akdeniz açıklarında korkunç göçmen teknesi faciasının yaşandığı son dakika olarak haber ajanslarına yansıdı. Akdeniz'de de etkisini sürdüren lodos fırtınasından mütevellit alabora olan teknelerde bulunan 250 göçmenin kaybolduğu öğrenildi.

Akdeniz'de korkunç göçmen faciası! 250 göçmen kara sularda boğuldu

Akdeniz açıklarında korkunç göçmen teknesi faciasının yaşandığı son dakika olarak haber ajanslarına yansıdı. Akdeniz'de deetkisini sürdüren lodos fırtınasından mütevellit alabora olan teknelerde bulunan 250 göçmenin kaybolduğu öğrenildi.

400'e yakın göçmenin geçen hafta Cuma'dan bu yana boğulduğu Akdeniz'de yeni facialar gerçekleşti. Birleşmiş Milletler, alabora olan iki teknedeki 250'i göçmenin kaybolduğunu duyurdu. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), botlardan birinin Libya açıklarında içindeki 163 göçmenle suya battığını ve altı kişinin sahil güvenlik ekipleri tarafından kıyıya çıkarılabildiğini açıkladı.

132 göçmenle Akdeniz'e açılan bir diğer bottan ise 50 göçmen kurtarıldı ve İtalya'nın Sicilya Adası'na getirildi. Libya açıklarında hafta sonu başlayan yoğun bir hareketlilik var. Geçen hafta Cuma gününden bu yana hayatını kaybeden göçmenlerin sayısı 600'e yakın. İtalyan sahil güvenlik ekipleri ve diğer gönüllülerin geçen hafta Perşembe gününden bu yana kurtardığı göçmenler ise, yaklaşık 7 bin 500.

BM verilerine göre, bu yılın ilk dört ayında Akdeniz'de 1300'den fazla göçmen öldü.100 göçmen altı metrelik dikenli telleri aştı Öte yandan, İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı Melilla'da ise 100 göçmen altı metrelik dikenli telleri aştı. Göçmenlerin İspanya'ya girişini engelleyemeyen sınırdaki görevliler, 200 göçmeni ise durdurmayı başardı. Yüzlerce Afrikalı göçmen, her yıl Avrupa'ya ulaşmak umuduyla Kuzey Afrika'da İspanya'ya ait Ceuta ve Melilla kentlerine geçmeye çalışıyor.

(miliyet)

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir