Alper Gezeravcı 23 Nisan’da TBMM'de

23 Nisan TBMM'de özel etkinliklerle kutlanacak.

Haberler 19.04.2024 - 19:18 Son Güncelleme : 19.04.2024 - 20:22

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı ve de TBMMnin açılışının 104üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında TBMMde 4 gün boyunca özel etkinlikler gerçekleştirilecek. Türkiyenin ilk astronotu Alper Gezeravcı 23 Nisanda TBMMde olacak.

23 Nisan TBMMde özel etkinliklerle kutlanacak

23 Nisan kutlamalarının açılışı, 20 Nisan Cumartesi günü başlayacak. Meclis Bahçesi, çocuk Bahçesi ve Bilim Şenliği programları ile gerçekleşecek.

20 ve 21 Nisan tarihlerindeki programlarda, çocuk film gösterimi, ışık, lazer gösterisi, 23 Nisan Milli Egemenlik Konseri gibi etkinlikler yer alacak. çeşitli dallardaki yarışmalarda dereceye giren çocuklara da ödüller verilecek.

22 Nisan Pazartesi günü, TBMM Genel Kurulu çocuk Özel Oturumu ile bir araya gelecek. Bu özel oturumda Türkiye Büyük Millet Meclisini çocuklar yönetecek.

TBMMde 23 Nisan özel oturumu yapılacak

23 Nisan Salı günü gerçekleştirilecek etkinlikler, TBMMdeki Atatürk Anıtının önünde başlayacak. Anıta çelenk konulmasından sonra, protokol Anıtkabire ziyaret gerçekleştirecek.

Milli Mücadelenin yönetildiği Birinci Meclisteki anma töreninin ardından, TBMMnin açılışının 104. yılı dolayısıyla kutlamalara devam edilecek.

23 Nisan özel oturumunda, Numan Kurtulmuş ve siyasi parti temsilcileri de konuşma yapacak. Numan Kurtulmuşun ev sahipliğinde düzenlenecek resepsiyonla kutlamalar tamamlanarak sona erecek.

Alper Gezeravcı 23 Nisanda TBMMde Olacak

TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, gerçekleştirilecek kutlamalarla ilgili gerçekleştirdiği açıklamalarda, açılışın Bilim Şenliği ile yapılacağını belirtti. Programa, Türkiyenin ilk astronotu Alper Gezeravcının da katılacağı müjdesini de verdi.

Ayrıca, 23 Nisan için özel olarak bestelenen bir marşın, konserde koro eşliğinde ilk kez seslendirileceğini belirtti. Sürprizi bozmayayım fakat bu konseri bir milletvekilimiz organize ediyor dedi.

Talip Uzun, Numan Kurtulmuşun talimatları doğrultusunda geniş kapsamlı etkinlikler hazırladıklarını dile getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ile yapılan çalışmalar sonucunda, bu sene ilk kez kompozisyon, resim ve şiir yarışmalarında, çeşitli spor dallarında ve bilimsel yarışmalarda başarı gösteren çocuklara ödüller verilecek diye konuştu.

Ana Sayfaya Git