Alper Gezeravcı 23 Nisan’da TBMM'de

23 Nisan TBMM'de özel etkinliklerle kutlanacak.

Alper Gezeravcı 23 Nisan’da TBMM'de

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve de TBMM'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında TBMM’de 4 gün boyunca özel etkinlikler gerçekleştirilecek. Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı 23 Nisan’da TBMM'de olacak.

23 Nisan TBMM'de özel etkinliklerle kutlanacak

23 Nisan kutlamalarının açılışı, 20 Nisan Cumartesi günü başlayacak.  "Meclis Bahçesi, Çocuk Bahçesi ve Bilim Şenliği" programları ile gerçekleşecek.

20 ve 21 Nisan tarihlerindeki programlarda, çocuk film gösterimi, ışık, lazer gösterisi, 23 Nisan Milli Egemenlik Konseri gibi etkinlikler yer alacak. Çeşitli dallardaki yarışmalarda dereceye giren çocuklara da ödüller verilecek.

22 Nisan Pazartesi günü, TBMM Genel Kurulu "Çocuk Özel Oturumu" ile bir araya gelecek. Bu özel oturumda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni çocuklar yönetecek.

TBMM’de 23 Nisan özel oturumu yapılacak

23 Nisan Salı günü gerçekleştirilecek etkinlikler, TBMM'deki Atatürk Anıtı’nın önünde başlayacak. Anıta çelenk konulmasından sonra, protokol Anıtkabir’e ziyaret gerçekleştirecek.

Milli Mücadele'nin yönetildiği Birinci Meclis'teki anma töreninin ardından, TBMM’nin açılışının 104. yılı dolayısıyla kutlamalara devam edilecek.

23 Nisan özel oturumunda, Numan Kurtulmuş ve siyasi parti temsilcileri de konuşma yapacak. Numan Kurtulmuş'un ev sahipliğinde düzenlenecek resepsiyonla kutlamalar tamamlanarak sona erecek.

Alper Gezeravcı 23 Nisan’da TBMM'de Olacak

TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, gerçekleştirilecek kutlamalarla ilgili gerçekleştirdiği açıklamalarda, açılışın Bilim Şenliği ile yapılacağını belirtti. Programa, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da katılacağı müjdesini de verdi.

Ayrıca, 23 Nisan için özel olarak bestelenen bir marşın, konserde koro eşliğinde ilk kez seslendirileceğini belirtti. "Sürprizi bozmayayım fakat bu konseri bir milletvekilimiz organize ediyor" dedi.

Talip Uzun, Numan Kurtulmuş'un talimatları doğrultusunda geniş kapsamlı etkinlikler hazırladıklarını dile getirdi. " Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ile yapılan çalışmalar sonucunda, bu sene ilk kez kompozisyon, resim ve şiir yarışmalarında, çeşitli spor dallarında ve bilimsel yarışmalarda başarı gösteren çocuklara ödüller verilecek" diye konuştu.
 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler