Ankara Sivas YHT hattı ne zaman açılacak?

Ankara Sivas YHT hattı ne zaman açılacak sorusu uzunca bir süredir gündemdeki yerini korumakta. Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı projesine yönelik açıklama Sivaliliğinden geldi. Ankara Sivas YHT hattı yıl sonuna kadar tamamlanacak.

Haberler 27.05.2020 - 19:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Sivas YHT hatt ne zaman açlacak sorusu uzunca bir süredir gündemdeki yerini korumakta. Ankara-Sivas Yüksek Hzl Tren hatt projesine yönelik açklama Sivaliliinden geldi. Ankara Sivas YHT hatt yl sonuna kadar tamamlanacak.

Sivas ile Ankara arasn 2 saate indirecek olan Ankara-Sivas Yüksek Hzl Tren projesinde sona yaklald. Ray seriminin büyük bir ksm tamamlanan projede çalmalar hz kesmeden devam ediyor. Yldzeli ilçesine bal Emeba köy yaknlarndaki Yüksek Hzl Tren Tünelinde de çalmalar sürüyor. Tünelin normal takviminde bitmesi beklenirken, 3 Martta tünel içerisinde göçük meydana geldi. 100 metrelik göçüün bulunduu ksma ise 2 bin farkl noktadan delinerek beton enjekte edilip zemin güçlendirme çalmas yaplyor. çalmalarn haziran aynda tamamlanmas bekleniyor. Sivas Valisi Salih Ayhan, yapm devam eden 1420 metrelik Emeba Tüneli Yüksek Hzl Tren hatt projesi çalmalarn yerinde inceledi. Tünel çalmalar dronla da havadan görüntülendi.

Ana Sayfaya Git