Ankara Sivas YHT hattı ne zaman açılacak?

Ankara Sivas YHT hattı ne zaman açılacak sorusu uzunca bir süredir gündemdeki yerini korumakta. Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı projesine yönelik açıklama Sivaliliğinden geldi. Ankara Sivas YHT hattı yıl sonuna kadar tamamlanacak.

Ankara Sivas YHT hattı ne zaman açılacak?

Ankara Sivas YHT hattı ne zaman açılacak sorusu uzunca bir süredir gündemdeki yerini korumakta. Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı projesine yönelik açıklama Sivaliliğinden geldi. Ankara Sivas YHT hattı yıl sonuna kadar tamamlanacak. 

Sivas ile Ankara arasını 2 saate indirecek olan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren projesinde sona yaklaşıldı. Ray seriminin büyük bir kısmı tamamlanan projede çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Yıldızeli ilçesine bağlı Eşmebaşı köy yakınlarındaki Yüksek Hızlı Tren Tüneli'nde de çalışmalar sürüyor. Tünelin normal takviminde bitmesi beklenirken, 3 Mart'ta tünel içerisinde göçük meydana geldi. 100 metrelik göçüğün bulunduğu kısma ise 2 bin farklı noktadan delinerek beton enjekte edilip zemin güçlendirme çalışması yapılıyor. Çalışmaların haziran ayında tamamlanması bekleniyor. Sivas Valisi Salih Ayhan, yapımı devam eden 1420 metrelik Eşmebaşı Tüneli Yüksek Hızlı Tren hattı projesi çalışmalarını yerinde inceledi. Tünel çalışmaları dronla da havadan görüntülendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz