Aşırı yağışların getirdiği atıklar temizlendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü; yağış öncesi ve sonrası rutin olarak kanal bacaları, mazgal ve yağmur suyu hatlarında geniş çaplı temizlik çalışması yapmaya devam ediyor.

Haberler 06.04.2020 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi DSK Genel Müdürlüü Atksu Kontrol ve Ruhsat Denetim Dairesi Bakanl, meydana gelen ar yalar sonras kanal bacalar, mazgal ve yamursuyu hatlarnda geni çapl çalmalar balatt. Son yllarda Diyarbakrda mevsim normallerinin üzerinde seyreden yalardan dolay tkanan mazgallar DSK ekipleri tarafndan temizlendi. Ekipler ayrca kanal bacalar ve yamur suyu hatlarnda da geni çapl temizlik çalmas gerçekletirdi. Ekipler, mevsim normalleri üzerinde seyreden yalar öncesi tkanan mazgal ve menfezleri temizledi. Mazgal demirleri kaldrlarak içerisinde biriken ve su basknlarna neden olan atklar topland. Yaplan bu temizlik çalmalar ile olas su basknlarnn engellenmesi amaçland.

YAMUR SUYU HATLARI KONTROL ALTINDA

DSK ekipleri yamur suyu hatlarnda temizlik çalmalar ile yamur suyunu da kontrol altna ald. Ayrca kanal açma araçlar ile yamur suyu hatlarnn kontrolleri yapld. Yaplan çalmalarda giderlerde yaanan tkanmalar açlarak, ya sonras biriken atklar temizlendi. Böylelikle yamur suyu hatlarnda yaanabilecek tkanmalarn önüne geçildi.

Ana Sayfaya Git