ASM, sağlık evine dönüştürüldü

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde bir köyde 2 yıl önce yapılan Aile Sağlık Merkezi (ASM), nüfus yetersizliğinden dolayı sağlık evine dönüştürüldü.

Haberler 21.11.2017 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölün Karlova ilçesine bal Dörtyol köyünde 2015 ylnda, Halk Sal Müdürlüü koordinesinde yaplp tamamlanan ASM, aradan geçen 2 yla ramen açlamad. Yaklak 500 nüfuslu köyün salk ihtiyaçlar için ilçe merkezine gittiini belirten yöre sakinlerinden Arslan Yldz, 2 yldr tamamlanan hizmetin açlmas talebinde bulundu.

Yaklak 2 yl önce salk evinin bittiini aktaran yöre sakinlerden Arslan Yldz, Fakat bittikten sonra bu eve ne gelen oldu nede soran. Devletimiz bizleri düünerek bu salk evini yapt. Fakat ne hikmetse sonradan bu evin açlmas durduruldu. Devletimizin paras bu ekilde çöpe gidiyor yazktr günahtr dedi.

SALIK EVNE DÖNÜTÜRÜLDÜ

Öteyandan l Salk Müdürlüü yetkilileri, nüfus yetersizliinden dolay ASM olarak düünülen hizmet binasnn Salk Evine dönütürüldüünü belirdirdi.

Salk hizmet binasnn Halk Sal Müdürlüü koordinesinde yapldn aktaran yetkililer, Salk kurumlar birleince de ilgili kurum biz olduk. Gelen talepleri deerlendirdik ancak ASM olarak düünülen bina nüfus artna takld. Binann boa çkmamas için bakanla salk evi bavurusunda bulunduk ve olumlu yant aldk. Binas salk evine dönütürüp ebe atanmas için talep sunduk o talebimizde olumlu yant ald. Ebemiz atand uan güvenlik soruturmasnda ksa süre içinde tahrip edilen binann onarmn yapacaz ve atanan ebe göreve balayacak dedi.

Ana Sayfaya Git