Avcılar yakalandı!

Siverek'te koruma altında bulunan oklu kirpiyi köpekle korkuttuktan sonra yuvasından çıkarıp, başını sopayla ezerek, telef eden 3 kişi, jandarma ekiplerince yakalandı.

Haberler 05.03.2019 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANLIURFAnn Siverek ilçesinde, nesli tükenme tehlikesiyle kar karya olduu için koruma altnda bulunan oklu kirpiyi köpekle korkuttuktan sonra yuvasndan çkarp, ban sopayla ezerek, telef eden 3 kii, jandarma ekiplerince yakaland. Gözaltna alnan 3 kii, ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edildi.

Sivereke 60 kilometre uzaklktaki Aa Karacaören Mahallesinde yaayan ve akraba olan H.D., A.D. ile E.D., krsal alanda, nesli tükenmekte olan oklu kirpiyi fark etti. Koruma altndaki oklu kirpiyi köpekle korkutan 3 kii, gizlendii yuvasndan çkard. Bana sopalarla vurulan oklu kirpinin üzerine, kaçmaya çalnca köpek salnd. Saldran köpei oklarn frlatarak, yaralayan kirpi, daha sonra bçakla boaz kesilerek, telef edildi. Oklu kirpiye ikence yaparken, cep telefonu kamerasyla da görüntü çeken 3 kii, bu anlarn videosunu sosyal medyadan paylat. Görüntüyü izleyenlerin tepki gösterdii video üzerine, güvenlik güçleri harekete geçti. Kimlikleri belirlenen H.D., A.D. ve E.D., Viranehirdeki akrabalarnn evinde jandarma ekiplerince yakalanp, gözaltna alnd. Jandarmadaki ilemleri tamamlanan 3 kii, Kara Avcl Kanununa muhalefet ve Hayvanlar Koruma Kanununa muhalefet suçlarndan adliyeye sevk edildi.

Ana Sayfaya Git