Ayda'nın babası o anları anlattı: O yol bitmek bilmedi

İzmir depreminden 91 saat sonra kurtarılan Ayda Gezgin'in annesi Fidan Gezgin'in cenaze töreni düzenlendi. Tören sonrasında yaşadıklarını anlatan acılı baba Uğur Gezgin ise "Çok zor bir süreçteyim. Hiç aklıma gelmeyecek bir zamanda oldu. Depremden 20 dakika önce telefonda görüşmüştüm." ifadelerini kullandı. Uğur Gezgin, "Eve girdikten sonra çamaşırlarını makineye atarken, hemen yan tarafta da buzdolabı var. Orada üstüne kapaklandığını düşünüyorum. Adli Tıp doktorunun dediğine göre, ilk darbeyi aldıktan sonra eşim vefat etmiş. Çocuğuma bir şekilde annelik duygusuyla yaşam üçgeni açmış." diye konuştu.

Haberler 05.11.2020 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye geçen cuma günü saat 14.51de zmiri vuran depremle sarsld. Deprem, zmirin yan sra Aydn, Mula, Manisa, Denizli, çanakkale, Bursa, stanbul, Uak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirda ve Edirnede hissedildi. Depremde Bayrakl ilçesinde bulunan Rza Bey Apartman ykld. Yklan binann enkaznda arama- kurtarma çalmas yapan ekipler, 91 saat sonra Ayda Gezgini (3) sa olarak çkard. Ancak Aydann annesi Fidan Gezginin cansz bedenine ulald.

AYDANIN ANNES TOPRAA VERLD

Fidan Gezgin için Haclarkr Mezarlnda cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye; çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum, Fidan Gezginin ei Uur Gezgin ve çok sayda yakn katld. Fidan Gezginin kz kardei Filiz Amaç ise ablasnn tabutuna sarldnda, sinir krizi geçirdi. Fidan Gezginin cenazesi, mezarlkta klnan cenaze namaznn ardndan gözyalar arasnda topraa verildi.

20 DAKKA ÖNCE TELEFONDA KONUTUM

Fidan Gezginin cenaze töreni bugün gerçekleirken, acl ei Uur Gezgin ise yürek yakan açklamalarda bulundu.

TRT Habere konuan Uur Gezgin u ifadeleri kulland:

çok zor bir süreçteyim. Hiç aklma gelmeyecek bir zamanda oldu. Depremden 20 dakika önce telefonda görümütüm. Depremden sonra sknt yaanabileceini düündüm ama böyle olacan düünmemitim. 20 dakika önce parkta konutuum bir insan... Ne zaman gitti, ne zaman eve girdi... O yol bitmedi. Zaten arabay bir yere park ettim, sonrasnda koarak gittim eve.

ANNELK DUYGUSUYLA YAAM ÜçGEN AçMI

Enkaz çalmalar yaplrken birinden montu çaldm, hakkn helal etsin. Kurtarma görevlisi gibi girip çktm ara ara. çaresizlik her eyi insana yaptryor. Girdiim itibariyle yatak odasnda olursak yatan yanna kapaklanalm, dolabn yannda bir üçgen yaparz... çeride olursak buzdolab, çamar makinesi bizi korur diye düünüyorduk. Anladm kadaryla tam eve girdii zaman deprem olmu. ç çamarlar vard, COVD nedeniyle çamarlarn makineye atarken, hemen yan tarafta da buzdolab var. Orada üstüne kapaklandn düünüyorum. Adli Tp doktorunun dediine göre, ilk darbeyi aldktan sonra eim vefat etmi. çocuuma bir ekilde annelik duygusuyla üçgeni açm.

Olum için saolsunlar Türkiyenin bir yanndan pedegoglar aryor. Onlarn tavsiyeleriyle oluma durumu anlattk. Durumu iyi. Basketbol oyuncusu olum, saolsunlar basketbol koçlaryla antrenman yapyor uan.

KUCAIMA ALACAIM GÜNÜ BEKLYORUZ

Ayday ilk gün sabah 2 dakika görebildim sadece. Tedbir amaçl youn bakm ünitesinde. Serum veriliyor, çok susuz kalm. Dili dama kurumu. 91 saat çok uzun bir zaman. Mucize. Tam ümitlerin bittii an çkt. Bekliyoruz, kucama alacam günü bekliyoruz.

Biz 1996da bir rapor deil de denetleme istedik. O zamanki yla göre deprem yönetmeliine uygun yapld söylendi. Ama AFADdaki arkadalar, gönüllüler betonunda sknt olduunu söylüyor. Elinize aldnzda patlyor. Kazma ile kolonu delebilen bir betonla karlatk. Normalde krlmamas gerekiyor.

Ana Sayfaya Git