Ayşe Çeçen cinayetinde beraat

Aile fertleri tarafından öldürüldüğü iddia edilen Ayşe Çeçen olayıyla ilgili yargılanan baba ve 3 yakınına beraat verildi.

Haberler 25.02.2021 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Kzltepe ilçesinde 2013 ylnda ailesinin kayp bavurusunda bulunmasndan sonra cenazesi 2019 ylnda Kuzey ve Doru Suriyenin Qamilo kentinde topraa gömülmü bir ekilde Özerk Yönetime bal asayi ekipleri tarafndan bulunduu iddia edilen 17 yandaki Aye çeçen cinayetinde yarglanan 3ü tutuklu 4 kiinin karar durumas görüldü.

BERAAT ETTLER

Mardin 5inci Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumaya, haklarnda tasarlayarak öldürme suçundan iddianame hazrlanan çeçenin babas Mehmet Faruk çeçen, amcalar dris çeçen, smail çeçen ve akrabalar dris çeçen hazr bulundu. Sank avukatlarnn hazr bulunduu durumaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl avukat da katld.

Sanklar üzerlerine atl suçlamalar kabul etmezken, avukatlar önceki durumada olduu gibi Aye çeçenin halen yayor olabilecei, Kuzey ve Dou Suriyede bulunan cenazenin ona ait olduunun kesin olmadn savundu. çeçenin cenazesinin olmamasn gerekçe gösteren sank avukatlar, beraat talebinde bulundu. Yaplan savunmalarn ardndan savclk, sanklarn cezalandrlmasn isterken, mahkeme delil yetersizlii iddiasyla sanklarn beraatna karar verdi.

Ana Sayfaya Git