Ayşe Çeçen cinayetinde beraat

Aile fertleri tarafından öldürüldüğü iddia edilen Ayşe Çeçen olayıyla ilgili yargılanan baba ve 3 yakınına beraat verildi.

Ayşe Çeçen cinayetinde beraat

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 2013 yılında ailesinin “kayıp” başvurusunda bulunmasından sonra cenazesi 2019 yılında Kuzey ve Doğru Suriye’nin Qamişlo kentinde toprağa gömülmüş bir şekilde Özerk Yönetim’e bağlı asayiş ekipleri tarafından bulunduğu iddia edilen 17 yaşındaki Ayşe Çeçen cinayetinde yargılanan 3'ü tutuklu 4 kişinin karar duruşması görüldü.

BERAAT ETTİLER

Mardin 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, haklarında "tasarlayarak öldürme" suçundan iddianame hazırlanan Çeçen’in babası Mehmet Faruk Çeçen, amcaları İdris Çeçen, İsmail Çeçen ve akrabaları İdris Çeçen hazır bulundu. Sanık avukatlarının hazır bulunduğu duruşmaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı da katıldı.

Sanıklar üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmezken, avukatları önceki duruşmada olduğu gibi Ayşe Çeçen'in halen yaşıyor olabileceği, Kuzey ve Doğu Suriye'de bulunan cenazenin ona ait olduğunun kesin olmadığını savundu. Çeçen'in cenazesinin olmamasını gerekçe gösteren sanık avukatları, beraat talebinde bulundu.  Yapılan savunmaların ardından savcılık, sanıkların cezalandırılmasını isterken, mahkeme delil yetersizliği iddiasıyla sanıkların beraatına karar verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz