Azerbaycan'a tam destek!

Azerbaycan’ın, Ermenistan’ın işgal ettiği Dağlık Karabağ için verdiği mücadeleye Diyarbakır’da evlat nöbetinde olan ailelerden destek mesajı geldi.

Haberler 09.10.2020 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ermenistan tarafndan yaklak 30 yldr igal altnda tutulan Karaba için mücadele veren Azerbaycana tüm Türkiye tek yürek olurken, bir destek de 403 gündür evlatlar terör örgütü PKK tarafndan kandrlarak ve kaçrlarak daa götürüldüü iddiasyla HDP Diyarbakr l bakanl önünde nöbette olan ailelerden geldi.

AZERBAYCAN BAYRAI

Aileler adna basn açklamasnda bulunan Celil Begda, Azerbaycanl kardelerinin yannda olduklarn söyledi. ehitlere rahmet, yarallara ifa dileyen Begda, Bu bütün anneler Azerbaycann yanndadr, onlarn emrindeyiz her zaman. Bir emir gelsin biz oradayz. Hiç kimse bundan kuku duymasn. Bütün Müslüman ülkelere sesleniyorum. Gelin bu kardelerimizin yannda duralm. Bu kahrolas Ermenileri yok edelim. Ve yok edeceiz. Bunlara destek verenleri lanetliyoruz. Bu toprak Azerbaycann topradr dedi.

ERMENSTANA DESTEK VERYOR

Olu Özkan için evlat nöbetinde olan Süleyman Aydn ise igalci Ermenistana kar Azerbaycanl kardelerinin büyük bir mücadele verdiini ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti devletinin gücüyle zaferin Azerbaycann olacan kaydeden Aydn, Türkiye Cumhuriyeti vatanda olarak bizde Azerbaycanl kardelerimizin yanndayz. Ama PKK, görüyorsunuz Ermenistana açkça destek veriyor eklinde konutu. Aileler, açklamann ardndan Azerbaycan ve Türkiye bayraklarn kaldklar çadra ast.

EYLEM KARARLILIKLA SÜRÜYOR

Daa kaçrlan kz eyma için Bursadan gelerek eylem yapan anne Türkan Mutlu, kznn örencilik döneminde daa kaçrldn söyledi.

eymaya kavuana kadar eylemi sürdüreceini ifade eden Mutlu, HDP kzmn elinden kalemi alarak, silah verip daa gönderdi. Nasl göndermilerse kzm öyle de getirsinler. Kzm bir ay boyunca HDP binasnda kalm, sonra daa götürmüler. Kzm istiyorum. Kzm dön gel, seni kandryorlar. dedi.

Evlatlarna kavuan 18 ailenin yüzlerinin güldüünü hatrlatan Mutlu, kznn peini brakmayacan vurgulad.

Olu Fatih için eylemi sürdüren Abdullah Demir de 5 yldr evladna hasret olduunu anlatt. HDP il binasndan çocuklarn daa götürüldüünü belirten Demir, unlar kaydetti:

Doru adresteyiz. çünkü bunlarda vicdan ve merhamet yok. 5 yldr hayatmz bitmi vaziyette. 18 çocuumuz, canmz geldi. Olum sen de kaç, gel, adalete teslim ol. çocuklarmz bu zalimlerin elinden alacaz. Alana kadar da buradan kalkmayacaz.

Ana Sayfaya Git