"Babalar"ın hüzünlü günü

PKK tarafından, 2015 yılında 20 yaşındayken Tunceli'nin Pülümür ilçesinde kaçırılan asker oğlu Müslüm için HDP il binası önünde eşi Songül (49) ile 5 Eylül'den bu yana oturma eylemi yapan Şevket Altıntaş (51), 5 yıldır evlat hasreti çekiyor. Baba Süleyman Aydın: "HDP, Babalar Günü'nü bize zehir etmiş. Oğlum bize kavuşsa o zaman bize her gün Babalar Günü olacak" derken, Baba Celil Begdaş "Keşke oğlum burada olsaydı. İnşallah seneye oğlumla Babalar Günü'nü kutlarız" dedi.

Haberler 22.06.2020 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vatani görevi için Erzincandaki usta birliine giderken, 2 Ekim 2015te Tuncelinin Pülümür ilçesinde, PKKl teröristlerce kaçrlan olu Müslüm için 5 Eylülde Gaziantepten gelerek, Diyarbakrda HDP l Bakanl önünde ei Songül ile oturma eylemi yapan evket Altnta, 5 yldr evlat hasretiyle yanp tututuunu söyledi.

ARTIK BABALAR GÜNÜNE EVLAT HASRETYLE GRMEK STEMYORUM

Evladna kavumak umuduyla, Gaziantepten geldiini ve artk Babalar Gününe evlat hasretiyle girmek istemediini ifade eden Altnta, unlar kaydetti:

2015te çocuumu kaçrdlar. Yl 2020. 5 yldr olumun hasretiyle yanp tutuuyorum. Her zaman söylediimiz gibi bu tür günler bizlere ne yazk ki ac veriyor. Dier babalar evlatlarna bir hediye alr, mutlu olur. Bizde ise anlatlmyor. Bu ac farkl bir ac. Benim bir olum var. Elimden aldlar. stersen 10 tane olum olsun. PKK olumu elimden ald. Bana bu zulmü ediyor. imdi önce ara sra videolar çkard. Bir ekilde görüp teselli olurduk. Ben bu eyleme katldm diye, imdi onu da kestiler. imdi bunu soruyorum. Ne yapmam lazmd? Hacire ana geldi çocuunu ald. Ben çocuumu 5 senelik süre zarfnda aram, bulamamm. Bir sonuca ulaamamm. Peine dümeyeyim mi? Meclise bile gittim. HDP dediler gittim. Diyorlar ki niye geldin buraya oturdun? Nereye gideyim ben. Ksacas çocuumun peindeyim. En azndan bir sesini duyaym. Bana bu zulmü yaatmasnlar. çocuumu istiyorum ben. Bu 5inci yl oldu. Dilerim bu son Babalar Günü olur. Sadece benim deil, oradaki babalar ve evladndan uzun zaman ayr kalan tüm babalarn evlat hasreti son bulur. Dilerim bu son babalar günü olur, dilerim bu son konuma olur evlat hasretine dair.

MÜJDEL HABER BEKLYORLAR

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uyarak HDP il binas önünde eylemlerini ellerinde çocuklarnn fotoraf ile sürdüren aileler, kendilerine ulatrlacak müjdeli haberi bekliyor.

Sur ilçesinden 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Özkan için oturma eylemi yapan baba Süleyman Aydn yapt açklamada, evlatlarna kavuana kadar eylemi sürdüreceklerini söyledi.

Oluna hasret olduu için Babalar Gününe hüzünlü girdiini belirten Aydn, öyle konutu:

HDP, Babalar Gününü bize zehir etmi. Olum bize kavusa o zaman bize her gün Babalar Günü olacak. Eylemimizin ilk bandan beri bizleri hiç yalnz brakmayan bata sayn Cumhurbakanmz, çileri Bakanmz, valimiz ve emniyet müdürümüz ile polis arkadalarn Babalar Gününü kutluyorum.

KEKE OLUM BURADA OLSAYDI

Baba Celil Begda ise olu Yusufa kavuuncaya kadar oturma eylemini sürdürmekte kararl olduunu belirtti.

Kaçrldndan beri olundan haber almadn aktaran Begda, olu yannda olmad için Babalar Gününe üzüntülü girdiini kaydetti.

Begda, öyle konutu:

Olum geçen sene ablasyla beraber Babalar Gününde bana hediye almt. Biliyorum ki olum zor yerde, telefon açamaz. Telefon açabilseydi, Babalar Günümü kutlard. Benim evimi HDP ykt. Benden bir parçam, cierimi ald. Benim için Babalar Günü çok zor geçiyor. Evlat acs baka bir eye benzemez. Keke olum burada olsayd. nallah seneye olumla beraber Babalar Gününü kutlarz.

Ana Sayfaya Git