Bakan Soylu: Şehirlerarası otobüslerde yolcu sayısı yüzde 99 azaldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Otobüs seyahatlerindeki yolcu sayısı yüzde 99'un üzerinde azaldı. Şehir içindeki trafik yoğunluğu hafta sonları yüzde 85-90 civarında, hafta içinde ise yüzde 60-65 bandı içinde azaldı" dedi.

Haberler 02.04.2020 - 01:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, Türkiye Polis Radyosunun, canl yayn aracndan gerçekletirdii Gündem Özel programna konuk oldu. Bakan Soylu, koronavirüs salgnyla ilgili milli bir seferberlik ruhu ortaya konduunu belirterek, emei geçenlere teekkür etti. Salgn sonras sokaa çkmalar snrlandrlan 65 ya ve üstü vatandalar ile kronik rahatszl bulunanlar için Vefa Sosyal Destek Gruplar oluturduklarn hatrlatan Bakan Soylu, u ana kadar 760 bin büyüümüzün evine gidilerek, bunlarn 112, 155, 156dan talepleri karland. Dünyada bunun örnei söz konusu deil dedi.

OTOBÜSLERDE YOLCU SAYISI YÜZDE 99 AZALDI

Bakan Soylu, ehirler aras yolcu tamaclnn snrlandrlmas ve bunun trafie yansmasyla ilgili ise Otobüs seyahatlerindeki yolcu says yüzde 99un üzerinde azald. 81 ildeki giri ve çklar ile buradaki younluklar da özel araçlarda ciddi bir azalmaya neden oluyor. Toplu tamada önemli bir mesafe aldk. 18 vilayet üzerinden bunu sürekli takip ediyoruz. ehir içi toplu tamada yüzde 70lerde baladk, u anda yüzde 84deyiz. Her geçen gün çarya uyan bir bilinçle kar karyayz. ehir içindeki trafik younluu da hafta sonlar yüzde 85-90 civarnda, hafta içinde ise yüzde 60-65 band içinde azald. Tabii u ana kadar 211 bin 900 civarnda i yeri kapattk. Bu azalmalarda muhakkak bunun da pay var. 65 ya evde. Yani aslnda ciddi bir izolasyon için gerekli tüm tedbirler alnyor ve alnmaya devam edilecek diye konutu.

KURALLARA UYULMAZSA HER TÜRLÜ TEDBR ALINIR

çileri Bakan Süleyman Soylu, sokaa çkma yasayla ilgili yöneltilen soruya ise öyle cevap verdi:

Salgnn yaylm bizim açmzdan önemli, ayn zamanda aldmz tedbirlerin vatandamza yansmas bizim açmzdan çok önemli. 3üncüsü dünya ne yapyor? Bizden önce bu salgnla karlaanlar hangi tedbirleri alm ve hangi tedbirlerde baarl olmu? Pazarlardan meydanlara kadar, en son aldmz Sahil kenarnda balk tutmamak, spor yapmamak gibi bu kararlarn karln izliyoruz. Eer burada bir uymamazlk söz konusu olsa elbette ki her türlü tedbir alnr. unu yapmayacaz, bunu yapmayacaz gibi bir durumumuz söz konusu deil.

Bakan Soylu, son 15 gün içinde provokatif koronavirüs paylamlaryla ilgili de 2 bin 977 hesap hakknda çalma ve ilem yapldn belirterek, bu hesaplarn yüzde 70inin bot hesap olduunu ve ayn zamanda terör örgütü hesab olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git