"Bana bir şey yapamazlar!"

Diyarbakır’da saadet zinciri benzeri bir yöntemle mülki idare amirleri, yargı ve emniyet mensupları gibi birçok kamu çalışanlarının birikimlerini, “Paranızı çalıştıralım, size banka mevduat faizlerinin çok üzerinde kar payı verelim” diyerek 500 milyonu aşkın vurgun yaptıkları belirlenen 2’si tutuklu, 7 sanıklı davada para kaptıran mağdurlar dinlendi. Mağdurların zararını karşılaması için mahkeme tarafından duruşmadan önce tahliye edilen sanık Zülküf Ortaç’ın, bazı mağdurlara ulaşarak, zararı gidermek yerine, şikâyetlerinden vazgeçmeleri için baskı yaptığı, aksi halde kendilerini tefeci, faizci ilan edeceği yönünde şantajda bulunduğu duruşma kayıtlarına geçti.

Haberler 23.09.2021 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda saadet zinciri gibi bir yöntemle milyonlarca liralk vurgun yapp kaçtklar Adanada yakalanan Zerya Kuyumculuk sahipleri Zülküf ve Zülfikar Ortaç kardelerin de aralarnda bulunduu 7 sankl davaya Ar Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Sabah Gazetesinde Özgür Cebe imzal yaymlanan habere göre, Ortaç kardeler mahkemeye; Bizi tahliye edin, madurlarn zararn giderelim. Tutuklu kalarak zarar karlamamz mümkün deil demilerdi. Bunun üzerine mahkeme duruma günü beklenmeden sank Zülküf Ortaç, madurlarn zararlarn karlamas için tahliye etmiti. Son durumada ise madurlar, kaptrdklar paralarn alamadklar gibi, ikyetten vazgeçmeleri yönünde kendilerine bask kurulduunu iddia etti.

KYET ETTNZ DE NE OLDU, BAKIN DIARIDAYIM

Madurlar, Altn ve paralarmz dolandrclk yoluyla bu sanklara kaptrdk. Zarar karlasn diye serbest kalan Zülküf Ortaç bizimle irtibata geçmedi. Kendisini aradmzda bize neden ikyetçi olduumuzu sordu. yerim tarand, verilen sözler tutulmad. Eer paramz ödenmeyecekse yeniden tutuklanmasn istiyoruz. Bize Beni ikyet ettiniz de ne oldu, bakn dardaym. Bana bir ey yapamazlar dedi. Aile büyüklerime 3 gün içinde paralarmz ödeyeceini söyledi, ancak 3 ay geçmesine ramen tek kuru ödemedi. Zülküf Ortaç darda kalarak devletin itibarn sarsmaktadr dedi.

BU çN 1,5 MLYON VERDM

Madur avukatlar da, sann tahliye edilmeden önce zarar giderme konusunda taahhütte bulunduunu belirterek; imdi de madurlara ulap ikyetinizden vazgeçin, yoksa size tefeci derim. Bizim balantlarmz var. Ben nasl dar çktm sanyorsunuz? Bu i için 1,5 milyon lira verdim diyor. Evindeki kasada yüklü miktarda altn bulunmutur. Sann kuyumculua uzak biri olmad açktr. Suç örgütünün liderlerinden biridir. Kendilerini sürekli devlet ile ilikili gösterip devletin adn da kötüye kullanmtr. Tahliyeden sonra srra kadem basmtr. Serbest kalnca madurlar tehdit ettii için yeniden tutuklanmasn talep ediyoruz dedi.

Mahkeme sanklar Zülfikar Ortaç ile Serdar Adgüzelin tutukluluk halinin devamna, zarar gidermeyen Zülküf Ortaçn yeniden tutuklanma talebinin bu aamada reddine karar verip durumay ileri bir tarihe erteledi.

NORMAL BR TCAR FAALYET DEL

ddianamede, altn ve paralarn kaçrlmasnda aktif rol alan Zülküf Ortaçn kaç öncesi de hesabndaki paray sfrlam olmasyla dorudan suçun içinde olduu ifade edildi. Sanklarn yaptklar iin normal bir ticari faaliyet olmad, parasn aldklar madurlara göstermelik bir miktar para verip yersiz bir alg oluturup güven telkin ettikten sonra asl amaçlar olan daha çok para giriini saladklar ifade edildi. ddianamede sanklarla madurlar arasnda normal bir ticari iliki olsayd, sanklarn para ve altnlar iyerinden kaçrmak, banka hesaplarn sfrlamak yerine madurlarn alacaklarn ksmen de olsa karlama iradesini gösterebilecekleri ifade edildi.

Ana Sayfaya Git