Barajın yüzde 70'i tarandı!

Tunceli'de, 5 Ocak'ta kaybolan Gülistan Doku'nun bulunması için Uzunçayır Baraj Gölü'ne son 21 günde 190 dalış yapıldığı bildirildi.

Haberler 06.11.2020 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2. snf örencisi olan 21 yandaki Dokunun bulunmas için Tunceli Valiliinin talimatyla balatlan arama çalmalar sürüyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Bakanlnca (AFAD) koordine edilen arama faaliyetlerinde 12 kiilik ekip, olumsuz hava koullarna ramen baraj gölü ve kyya yakn alanlarda arama çalmalarn sürdürüyor.

Botlar ile baraj gölüne açlan ekipler, Dokunun bulunmas için aramalarda 3 su alt robotu ve bir taramal sonar cihaz kullanyor. Özelikle Sar Saltuk Viyadüü civarnda aramalarn younlatran ekiplerin, Dokuyu bulmak için 15 Ekimden bu yana baraj gölünde 190 defa dal gerçekletirdii örenildi. Kayp genç kzn ablas Aygül Dokunun da takip ettii arama çalmalarnda henüz bir sonuç alnamad.

Tuncelide, 5 Ocaktan bu yana haber alnamayan üniversite örencisi Gülistan Dokunun (21) son görüldüü Sarsaltuk Viyadüü bölgesinde arama çalmalar devam ediyor. Dalgçlar, Dokuyu bulmak için 16 günde toplam 190 dal yaparken, 17 kilometrelik Uzunçayr Baraj Gölünün de yüzde 70i tarand.

Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2nci snf örencisi Gülistan Dokudan, 5 Ocak sabah kald yurttan ayrldktan sonra haber alnamad. Diyarbakrda yaayan ailesi, kaybolduu gün Tunceliye gelerek, güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. Bunun üzerine bölgede geni çapl arama çalmas balatld. AFAD Bakanl, Deniz Kuvvetleri Komutanl, Emniyet Genel Müdürlüü, Jandarma Genel Komutanl, Ankara, Denizli, Diyarbakr, stanbul, zmir, Konya, Malatya, Manisa ve Kahramanmara büyükehir belediyeleri, sivil toplum kurulular, üniversiteler ve AFAD gönüllülerinden oluan 542 kiilik personel, 88 araç, 38 bot, 10 ROV cihaz, 6 dron, 4 sonar ve 3 arama köpei ile Uzunçayr Baraj Gölünde ve karada arama çalmas yapt. 225 gün süren ve 18 Austosta sonlandrlan arama çalmalar, Tunceli Valiliince 15 Ekimde yeniden balatld.

UZUNçAYIR BARAJ GÖLÜNÜN YÜZDE 70i TARANDI

Gülistan Doku için Tunceli Valilii koordinesinde 15 Ekim tarihinde 17 kilometrelik uzunlua sahip Uzunçayr Baraj Gölünde yeniden arama çalmalar balatld. çalmalarda AFADa bal ekipler Sar Saltuk Viyadüü çevresinde su üstü taramalarn gerçekletiriyor. 16 gündür süren arama çalmalarnda dalgçlar 150 saat dal yaparken, 17 kilometrelik Uzunçayr Baraj Gölünün de yüzde 70i taranmasna ramen Gülistana ait herhangi bir ize rastlanlmad.

GÜLSTANIN ABLASI: Z.A. SORGULANMALIYDI

Arama çalmalarn takip eden Gülistann ablas Aygül Doku, Sar Saltuk Viyadüünde 306 gündür çaresizce beklediklerini söyledi. Kardeinin baraj gölünde olduuna inanmadklarn söyleyen Doku, Gülistann kaybolmasnda erkek arkada Rus uyruklu Z.A.y sorumlu tuttuklarn aktard. Doku, Gülistan, sudan çkmayacak. Gülistan neredeyse Z.A. biliyor ve konumuyor. Eer onun üstüne gidilseydi sorgulansayd bizler bugün burada olmayacaktk. Baraj gölünün yüzde 70i tarand geriye kalan ksmda eer Gülistana ait bir iz yoksa eer dediklerim doru çkacak, yetkililerde bunu görecek. Yetkililerden üpheli ailenin sorgulanmasn istiyorum dedi.

Ana Sayfaya Git