Barajın yüzde 70'i tarandı!

Tunceli'de, 5 Ocak'ta kaybolan Gülistan Doku'nun bulunması için Uzunçayır Baraj Gölü'ne son 21 günde 190 dalış yapıldığı bildirildi.

Barajın yüzde 70'i tarandı!

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki Doku'nun bulunması için Tunceli Valiliğinin talimatıyla başlatılan arama çalışmaları sürüyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) koordine edilen arama faaliyetlerinde 12 kişilik ekip, olumsuz hava koşullarına rağmen baraj gölü ve kıyıya yakın alanlarda arama çalışmalarını sürdürüyor.

Botlar ile baraj gölüne açılan ekipler, Doku'nun bulunması için aramalarda 3 su altı robotu ve bir taramalı sonar cihazı kullanıyor. Özelikle Sarı Saltuk Viyadüğü civarında aramalarını yoğunlaştıran ekiplerin, Doku'yu bulmak için 15 Ekim'den bu yana baraj gölünde 190 defa dalış gerçekleştirdiği öğrenildi. Kayıp genç kızın ablası Aygül Doku'nun da takip ettiği arama çalışmalarında henüz bir sonuç alınamadı.

Tunceli'de, 5 Ocak'tan bu yana haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun (21) son görüldüğü Sarısaltuk Viyadüğü bölgesinde arama çalışmaları devam ediyor. Dalgıçlar, Doku'yu bulmak için 16 günde toplam 190 dalış yaparken, 17 kilometrelik Uzunçayır Baraj Gölü'nün de yüzde 70'i tarandı.

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku'dan, 5 Ocak sabahı kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra haber alınamadı. Diyarbakır'da yaşayan ailesi, kaybolduğu gün Tunceli'ye gelerek, güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. Bunun üzerine bölgede geniş çaplı arama çalışması başlatıldı. AFAD Başkanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Ankara, Denizli, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Manisa ve Kahramanmaraş büyükşehir belediyeleri, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve AFAD gönüllülerinden oluşan 542 kişilik personel, 88 araç, 38 bot, 10 ROV cihazı, 6 dron, 4 sonar ve 3 arama köpeği ile Uzunçayır Baraj Gölü'nde ve karada arama çalışması yaptı. 225 gün süren ve 18 Ağustos'ta sonlandırılan arama çalışmaları, Tunceli Valiliği'nce 15 Ekim'de yeniden başlatıldı.

UZUNÇAYIR BARAJ GÖLÜ'NÜN YÜZDE 70'i TARANDI

Gülistan Doku için Tunceli Valiliği koordinesinde 15 Ekim tarihinde 17 kilometrelik uzunluğa sahip Uzunçayır Baraj Gölü'nde yeniden arama çalışmaları başlatıldı. Çalışmalarda AFAD'a bağlı ekipler Sarı Saltuk Viyadüğü çevresinde su üstü taramalarını gerçekleştiriyor. 16 gündür süren arama çalışmalarında dalgıçlar 150 saat dalış yaparken, 17 kilometrelik Uzunçayır Baraj Gölü'nün de yüzde 70'i taranmasına rağmen Gülistan'a ait herhangi bir ize rastlanılmadı.

GÜLİSTAN'IN ABLASI: Z.A. SORGULANMALIYDI

Arama çalışmalarını takip eden Gülistan'ın ablası Aygül Doku, Sarı Saltuk Viyadüğü'nde 306 gündür çaresizce beklediklerini söyledi. Kardeşinin baraj gölünde olduğuna inanmadıklarını söyleyen Doku, Gülistan'ın kaybolmasında erkek arkadaşı Rus uyruklu Z.A.'yı sorumlu tuttuklarını aktardı. Doku, "Gülistan, sudan çıkmayacak. Gülistan neredeyse Z.A. biliyor ve konuşmuyor. Eğer onun üstüne gidilseydi sorgulansaydı bizler bugün burada olmayacaktık. Baraj gölünün yüzde 70'i tarandı geriye kalan kısımda eğer Gülistan'a ait bir iz yoksa eğer dediklerim doğru çıkacak, yetkililerde bunu görecek. Yetkililerden şüpheli ailenin sorgulanmasını istiyorum" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz