Barış sosyal mesafeli oldu

3 yıl sonra barış: 1 kişinin ölümüne neden olan kavga 'sosyal mesafe' ile bitti.

Haberler 11.07.2020 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Bozova ilçe merkezinde uyuturucu madde kulland belirtilen 3 arkada arasnda bilinmeyen bir nedenle kavga çkt. Kavgada 22 yandaki smail Gül ölürken 1 kii de yaraland. Cinayeti iledii belirlenen Mikail Kalay, polis tarafndan yakaland ve 25 yl hapis cezasna çarptrld. Kavga sonras Gül ve Kalay aileleri arasnda kan davas balad. Kan davasnn baka kiilerin ölümüne neden olmamas için bölgenin ileri gelenleri devreye girdi. kna çalmalarnn ardndan iki aile davay sonlandrmaya karar verdi.

MASKE TAKILDI SOSYAL MESAFEYE UYULDU

Bozovann Arkök krsal Mahallesinde bir araya gelen her iki ailenin büyükleri, kan davasn dualar eliinde Kuran- Kerimin altndan geçerek barla sonuçlandrd. Gül ve Kalay aileleri maske takp sosyal mesafeyi kuruyarak selamlap bartlar.

Bar programna kan daval iki ailenin yaknlar katld. Mahalleye gelenlere salgn nedeniyle maske datlarak dezenfektan verildi. Sosyal mesafeye uymalar hatrlatld.

Ölen smail Gülün babas Abdullah Gül, Allahn kimseye evlat acs yaatmamas temennisinde bulundu. Ailelere ve yetkililere de seslenen Gül, gençlerin uyuturucu maddelerden uzak tutulmas için herkesin elinden geleni yapmas gerektiini vurgulad.

Cinayeti ileyen Mikail Kalayn abisi Hamit Kalay ise gözyalar dökerek Gül ailesinin acsn paylatklarn dile getirdi. Allahn kimsenin çocuunu bu duruma düürmemesini, cierini yakmamasn dileyen Kalay, uyuturucunun bir çok insann cierini yaktn belirtti.

Ana Sayfaya Git