Görüş Bildir

Barış sosyal mesafeli oldu

3 yıl sonra barış: 1 kişinin ölümüne neden olan kavga 'sosyal mesafe' ile bitti.

Barış sosyal mesafeli oldu

Şanlıurfa’nın Bozova ilçe merkezinde uyuşturucu madde kullandığı belirtilen 3 arkadaş arasında bilinmeyen bir nedenle kavga çıktı. Kavgada 22 yaşındaki İsmail Gül ölürken 1 kişi de yaralandı. Cinayeti işlediği belirlenen Mikail Kalay, polis tarafından yakalandı ve 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kavga sonrası Gül ve Kalay aileleri arasında kan davası başladı. Kan davasının başka kişilerin ölümüne neden olmaması için bölgenin ileri gelenleri devreye girdi. İkna çalışmalarının ardından iki aile davayı sonlandırmaya karar verdi.

MASKE TAKILDI SOSYAL MESAFEYE UYULDU

Bozova’nın Arıkök kırsal Mahallesinde bir araya gelen her iki ailenin büyükleri, kan davasını dualar eşliğinde Kuran-ı Kerimin altından geçerek barışla sonuçlandırdı. Gül ve Kalay aileleri maske takıp sosyal mesafeyi kuruyarak selamlaşıp barıştılar.

Barış programına kan davalı iki ailenin yakınları katıldı. Mahalleye gelenlere salgın nedeniyle maske dağıtılarak dezenfektan verildi. Sosyal mesafeye uymaları hatırlatıldı.

Ölen İsmail Gül’ün babası Abdullah Gül, Allah’ın kimseye evlat acısı yaşatmaması temennisinde bulundu. Ailelere ve yetkililere de seslenen Gül, gençlerin uyuşturucu maddelerden uzak tutulması için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini vurguladı.

Cinayeti işleyen Mikail Kalay’ın abisi Hamit Kalay ise gözyaşları dökerek Gül ailesinin acısını paylaştıklarını dile getirdi. Allah’ın kimsenin çocuğunu bu duruma düşürmemesini, ciğerini yakmamasını dileyen Kalay, uyuşturucunun bir çok insanın ciğerini yaktığını belirtti.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi