Barodan akla ziyan savunma

Sözde sanatçı Sezen Aksu'nun Hazreti Âdem ve Hazreti Havva'ya hakaret edilmesini "ifade özgürlüğü" olarak yorumlayan Diyarbakır Barosu, akla ziyan ve hukukçulara yakışmayan bir açıklama yaptı.

Haberler 24.01.2022 - 02:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Her frsatta slama ve Müslümanlarn deerlerine hakaret edenlere destek vererek dikkatleri üzerine çeken Diyarbakr Barosu, Hazreti dem (Aleyhisselam) ve Hazreti Havvaya hakaret eden sözde sanatç Sezen Aksuya destek vererek, hakaretleri ifade özgürlüü kapsamnda deerlendirmesi, pes dedirtti.

FADE ÖZGÜRLÜÜ DED

Diyarbakr Barosu onayl sosyal medya hesabndan, Herkesi Sanatsal fade Özgürlüüne Sayg Duymaya Davet Ediyoruz balyla Sezen Aksuya destek çarsnda bulundu. Onlarca sosyal medya kullancs da açklamaya tepki göstererek Sanatsal ifade özgürlü inanç ve deerlere hakareti meru mu klyor? sorusunu sordu. Sözde hukuk barosunun hakaretleri ifade özgürlüü olarak görmeleri halk nezdinde tepkiyle karland.

BARONUN LK çATLAI DEL

Diyarbakr Barosu, daha önce de Diyanet leri Bakan Ali Erban, cuma hutbesinde, slam zinay en büyük haramlardan kabul ediyor. Ltlii, Ecinsellii lanetliyor. açklamasnn ardndan cinsel sapknl savunmutu. Ankara Barosunun yapt açklamalara destek veren, yazl açklamada bulunmutu.

Ana Sayfaya Git