Barodan akla ziyan savunma

Sözde sanatçı Sezen Aksu'nun Hazreti Âdem ve Hazreti Havva'ya hakaret edilmesini "ifade özgürlüğü" olarak yorumlayan Diyarbakır Barosu, akla ziyan ve hukukçulara yakışmayan bir açıklama yaptı.

Barodan akla ziyan savunma

Her fırsatta İslam'a ve Müslümanların değerlerine hakaret edenlere destek vererek dikkatleri üzerine çeken Diyarbakır Barosu, Hazreti Âdem (Aleyhisselam) ve Hazreti Havva'ya hakaret eden sözde sanatçı Sezen Aksu'ya destek vererek, hakaretleri "ifade özgürlüğü" kapsamında değerlendirmesi, pes dedirtti.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ DEDİ

Diyarbakır Barosu onaylı sosyal medya hesabından, "Herkesi Sanatsal İfade Özgürlüğüne Saygı Duymaya Davet Ediyoruz…" başlığıyla Sezen Aksu'ya destek çağrısında bulundu. Onlarca sosyal medya kullanıcısı da açıklamaya tepki göstererek "Sanatsal ifade özgürlüğü; inanç ve değerlere hakareti meşru mu kılıyor?" sorusunu sordu. Sözde hukuk barosunun hakaretleri "ifade özgürlüğü" olarak görmeleri halk nezdinde tepkiyle karşılandı.

BARONUN İLK ÇATLAĞI DEĞİL

Diyarbakır Barosu, daha önce de  Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, cuma hutbesinde, “İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtıliği, Eşcinselliği lanetliyor.” açıklamasının ardından cinsel sapkınlığı savunmuştu. Ankara Barosu'nun yaptığı açıklamalara destek veren, yazılı açıklamada bulunmuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz