Bayramda fırtına hortuma dönüşecek! Bayram hava durumu

Korona-virüs sebebiyle olağan üstü bir bayram yaşasak da hava durumu devamlı takip edilmekte. Kimi illerimizde bayramda hava durumu da olağanüstü seyretmekte. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan açıklama da kimi illerimizde beyramın 1. günü ve 2 . günü fırtına ve sağanak yağış bekleniyor

Haberler 24.05.2020 - 13:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Korona-virüs sebebiyle olaan üstü bir bayram yaasak da hava durumu devaml takip edilmekte. Kimi illerimizde bayramda hava durumu da olaanüstü seyretmekte. Meteoroloji Genel Müdürlüünce yaplan açklama da kimi illerimizde beyramn 1. günü ve 2 . günü frtna ve saanak ya bekleniyor. Ramazan Bayramnda hava nasl olacak?Ramazan Bayramnda hava durumu konusunda an an takip ettiimiz veriler haberimizde.

yal geçeci öngörülen illerimiz haricinde de Dou Karadenizde yüksek kesimlerinde kar yann da olaca gözlemlendi. MGM Analiz ve Tahmin Merkezi, yaplan son deerlendirmelere göre, bugün ve yarn Gümühane, Bayburt, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvinin rakm 1500 metre üzeri yüksek kesimlerinde kuvvetli karla kark yamur ve kar ya beklendiini duyurarak dikkatli ve tedbirli olunmas gerektiini belirtti.

FIRTINAYA DKKAT

Dou Anadolu ve Güneydou Anadolu merkezli tahminlere göre ise bugün Erzurum, Kars, Ar, Ardahan, Tunceli, Elaz, Mu, Bingöl, Bitlis, rnak ve Hakkari ile Güneydou Anadolu bölgesinin dousunda (anlurfa, Diyarbakr, Batman, Siirt ve Mardin) yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) ya bekleniyor.

Pazartesi akam saatlerine kadar aralkl ve yerel olarak kuvvetli olmas beklenen saanak ve gök gürültülü saanak yalarn oluturabilecei sel, su baskn, dolu ya, ya annda kuvvetli rüzgar, hortum gibi olumsuzluklara kar uyar yapld.

Kuvvetli yan bugün 08:00 gibi balayaca ve Pazartesi 18:00a kadar sürecei tahmin ediliyor.

Ana Sayfaya Git