Bayramda hava durumu, Bugün hava nasıl, yarın hava durumu,

21 Mayıs hava tahmini ve 22 Mayıs hava tahmini, Ramazan Bayramında hava nasıl olacak sorularının cevabı haberimizde

Haberler 21.05.2020 - 17:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaplan son hava durumu deerlendirmeleri Meteoroloji Genel Müdürlüü tarafnda paylald. Peki yeni tahminlerinde hava durumu nasl? 21 Mays hava tahmini ve 22 Mays hava tahmini. Geçtiimiz hafta Afrika scaklarnn hakim sürdüü ülkemizde bugünden itibaren Balkanlar üzerinde gelen serin hava dalgas seyrini sürdürecek. Bayrama kadar yaplan tahminlerde hava scaklklar 10 ila 13 derece düecek. Bugün serinlemeye balayan hava yarndan itibaren yerini frtna ve yaa brakacak. Balkanlar üzerinden gelen serin hava dalgas ülkeye biraz nefes aldracak. Bayramda sokaa çkma yasa olsa da Ramazan Bayramnda hava nasl olacak sorusu vatanda tarafndan merak ediliyor.

BAYRAMDA HAVA KAç DERECE OLACAK?

Ramazan Bayram bu sene 24 Mays 2020 tarihine denk geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüü Ramazan Bayram öncesinde hava durumu tahminlerini ve uyarlar paylat. Meteorolojiden yaplan son deerlendirmeler göre, Ramazan Bayramnda hava scaklklar mevsim normalleri altnda seyredecek.

AFRKA SICAKLARI GDYOR

Geçtiimiz hafta ülkemizde bunaltan scaklarn yaanmt. Geçtiimiz güne kadar bunaltan Afrika scaklar hakim sürmütü. Dünden itibaren serinlemeye balayan hava, ilerleyen günlerde yerini frtna ve yaa brakacak. Geçtiimiz hafta yaanan bunaltc hava da scaklk rekoru kran illerimiz ve ölçülen scaklklar ise Eskiehirde 35.3 C, Konya 35.0 C, Mula 39.4 C, Manisa 40.6 C, Aydn 42.6 C, Denizli 39.1 C, Uak 34.5 C, Afyonkarahisar 33.9 C, Isparta ve Burdur 35.4 C ve Antalyada 43.0 C olarak kaydedilmitir.

15 DERECE DÜECEK

Yava yava etkisi altna giren rüzgarl hava ilerleyen günlerde yerini frtnaya brakacakken, rüzgrn bugün ç Ege, Göller Yöresi, ç Anadolunun bats ve Bat Karadenizin iç kesimlerinde, Cuma günü ise ç Anadolunun dousu, Orta ve Dou Karadenizin iç kesimleri ve Dou Anadolu bölgesinde güneybat yönünden kuvvetli ve zaman zaman ksa süreli frtna eklinde esecei tahmin ediliyor.

Ana Sayfaya Git