Bedelli askerlik 2017 yolda mı! İşte bakanlıktan bedelli askerlik son dakika açıklamalar

Bedelli askerlik 2017 çıkacak mı sorusu ile birlikte tüm aday olan askerler bedelli askerlik son dakika gelişmeleri ve baKANlığın açıklamalarını takip ediyor. En son 2015 yılında çıkartılan bedelli askerlik son dakika konusunda gelişmeler

Haberler 23.06.2017 - 19:55 Son Güncelleme : 23.06.2017 - 21:15

Askerliin geçmiimizde 18 ay ay, 15 ay ve en sonunda 12 aya düürülmesi akabinde bir de bedelli askerlik için aramalar yaplyor. TSK’nn gelimesi adna paral olarak yaklak bir ay süren askerliktir bedelli askerlik. Bedelli askerlik 2017 çkacak m sorusu ile birlikte tüm aday olan askerler bedelli askerlik son dakika gelimeleri ve baKANln açklamalarn takip ediyor. En son 2015 ylnda çkartlan bedelli askerlik konusunda gün gün çkaca iddialarna yant gelirken, ülke de bu kadar terör sorununun mevcudiyeti ile birlikte geçtiimiz zaman içeirisnde bakanlar, bedeli askerliin söz konusu olmayacandan bahsetmiti. te edelli askerlik çkacak m konusunda son dakika gelimeler.

Her daim çkt çkacak denilen bedelli askerlik konusunda geçtiimiz dönemde rekor bir sayya ulalm ve askerliini edelli olarak yapmak isteyen asker aday says’nn 200 bine ulat açklanmt. Pek bedeli askerlikte son durum ne? 

NUMAN KURTULMU’TAN BEDELL ASKERLK AÇIKLAMASI

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmu, Bakanlar Kurulunun ardndan açklamalarda bulundu.

Bakanlar Kurulu sonras basn açklamas yapan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmu gündeme dair önemli deerlendirmelerde bulundu. Hükümet Sözcüsü Kurtulmu açklamasnda, son günlerde çok konuulan bedelli askerlik iddialarna da cevap verdi.

Kurtulmu, Bedelli askerlik sosyal medyann en fazla devreye girdii alanlardan bir tanesidir. u ana kadar Bakanlar Kurulu’na gelmi böyle bir teklif yoktur. dedi.

CUMHURBAKANI ERDOAN’DAN BEDELL BEKLEYENLER UMUTLANDIRAN AÇIKLAMA

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, önceki gün AK Parti stanbul l Bakanl’nn iftarndayd. AK Parti stanbul l Kadn Kolu Kurucu Üyesi Selma Yazc iftar srasnda Erdoan’a Bedelli askerlik konusunu sordu.

Cumhurbakan Erdoan’n yant ise hiç de olumsuz deil. Söz vermeyeyim ama durumunun farkndaym. Binali Bey’le konualm deerlendirme yapalm. Gerekirse gündeme alrz diyor.

Selma Yazc, Cumhurbakan’na Bunu böyle yazaym m? diyor o da Yaz diye onaylyor.

EN SON 2015’TE ÇIKMITI

Her sene bavuru says yaklak 150 binlere ulaan bedelli askerlik için bu sene mevzu bahis rakam uçmu durumda. Bu kimlerin mi houna gitmekte. Herkesin . Bu sene ki bedelli askerlik bavurusu 13 ubat mesai bitimi saatinde son bulmu durumdadr. Açklanan rakam ise dudak uçuklatan cinsten.  Bütün gözlerin üzerinde bulunduu Milli Savunma Bakan smet Ylmaz, gerekli açklamalarda nihayetinde bulundu ve geçen senelere nazaran fazla bir yüzde olarak art olduunu belirtti. Bavuru saysnn da 200.338 e ulatn belirten Ylmaz; ’bu rekor rakam biz de beklemiyorduk, ancak gelimemiz için bu rakam çok güzel ve baarl’ dedi.

 

Ana Sayfaya Git