Bedelli askerlik 2017 yolda mı! İşte bakanlıktan bedelli askerlik son dakika açıklamalar

Bedelli askerlik 2017 çıkacak mı sorusu ile birlikte tüm aday olan askerler bedelli askerlik son dakika gelişmeleri ve baKANlığın açıklamalarını takip ediyor. En son 2015 yılında çıkartılan bedelli askerlik son dakika konusunda gelişmeler

Bedelli askerlik 2017 yolda mı! İşte bakanlıktan bedelli askerlik son dakika açıklamalar

Askerliğin geçmişimizde 18 ay ay, 15 ay ve en sonunda 12 aya düşürülmesi akabinde bir de bedelli askerlik için aramalar yapılıyor. TSK'nın gelişmesi adına paralı olarak yaklaşık bir ay süren askerliktir bedelli askerlik. Bedelli askerlik 2017 çıkacak mı sorusu ile birlikte tüm aday olan askerler bedelli askerlik son dakika gelişmeleri ve baKANlığın açıklamalarını takip ediyor. En son 2015 yılında çıkartılan bedelli askerlik konusunda gün gün çıkacağı iddialarına yanıt gelirken, ülke de bu kadar terör sorununun mevcudiyeti ile birlikte geçtiğimiz zaman içeirisnde bakanlar, bedeli askerliğin söz konusu olmayacağından bahsetmişti. İşte edelli askerlik çıkacak mı konusunda son dakika gelişmeler.

Her daim çıktı çıkacak denilen bedelli askerlik konusunda geçtiğimiz dönemde rekor bir sayıya ulaşılmış ve askerliğini edelli olarak yapmak isteyen asker adayı sayısı'nın 200 bine ulaştığı açıklanmıştı. Pekş bedeli askerlikte son durum ne? 

NUMAN KURTULMUŞ’TAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulunun ardından açıklamalarda bulundu.

Bakanlar Kurulu sonrası basın açıklaması yapan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş açıklamasında, son günlerde çok konuşulan bedelli askerlik iddialarına da cevap verdi.

Kurtulmuş, "Bedelli askerlik sosyal medyanın en fazla devreye girdiği alanlardan bir tanesidir. Şu ana kadar Bakanlar Kurulu’na gelmiş böyle bir teklif yoktur." dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN BEDELLİ BEKLEYENLERİ UMUTLANDIRAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın iftarındaydı. AK Parti İstanbul İl Kadın Kolu Kurucu Üyesi Selma Yazıcı iftar sırasında Erdoğan’a "Bedelli askerlik" konusunu sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanıtı ise hiç de olumsuz değil. "Söz vermeyeyim ama durumunun farkındayım. Binali Bey’le konuşalım değerlendirme yapalım. Gerekirse gündeme alırız" diyor.

Selma Yazıcı, Cumhurbaşkanı’na "Bunu böyle yazayım mı?" diyor o da "Yaz" diye onaylıyor.

EN SON 2015'TE ÇIKMIŞTI

Her sene başvuru sayısı yaklaşık 150 binlere ulaşan bedelli askerlik için bu sene mevzu bahis rakam uçmuş durumda. Bu kimlerin mi hoşuna gitmekte. Herkesin . Bu sene ki bedelli askerlik başvurusu 13 Şubat mesai bitimi saatinde son bulmuş durumdadır. Açıklanan rakam ise dudak uçuklatan cinsten.  Bütün gözlerin üzerinde bulunduğu Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, gerekli açıklamalarda nihayetinde bulundu ve geçen senelere nazaran fazla bir yüzde olarak artış olduğunu belirtti. Başvuru sayısının da 200.338 e ulaştığını belirten Yılmaz; 'bu rekor rakamı biz de beklemiyorduk, ancak gelişmemiz için bu rakam çok güzel ve başarılı' dedi.

 

Kaynak: Diyarbakır Söz