‘Beyaz Miting' için çağrı

Diyarbakır'da bulunan sağlık meslek örgütleri, 15 Mart'ta Ankara'da düzenlenecek miting için yaptıkları açıklamada, sağlıkta şiddete karşı hazırladıkları 5 maddelik taleplerinin karşılanmaması halinde 17 Nisan'da greve gideceklerini duyurdu.

Haberler 26.02.2020 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Tabip Odas, Diyarbakr Eczaclar Odas, Diyarbakr Di Hekimleri Odas, Diyarbakr Veteriner Hekimler Odas, Mezopotamya Psikologlar nisiyatifi, Salk ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikas Diyarbakr ubesi ve Sosyal Hizmet Uzmanlar Dernei Diyarbakr ubesi ortak bir açklama ile 15 Martta Ankarada yaplacak olan Salkta iddete Kar Beyaz Mitinge katlacaklarn duyurdular.

Salkçlarn iddet Varsa Hizmet Yok balkl açklamasn Diyarbakr Tabip Odas Bakan Mehmet erif Demir okudu. Açklamada, Tbbn kurucular stanköylü Hipokrattan, Bergamal Galenden bu yana burada, bu topraklardayz. Hayata ve topluma adanm bir meslein onurlu üyeleri olarak emeimizle, bilgimizle, uzun yllar süren eitim ve mesleki deneyimlerimize dayal birikimimizle insanlara hizmet veriyoruz. Ancak, ne yazk ki sürekli olarak hedef gösterilmekten, polikliniklerde, acillerde, ameliyathanelerde, hastanelerde, ASMlerde, TSMlerde her gün, her saat iddete maruz kalmaktan mesleklerimizi yapamaz hale geldik. Kkrtlm salk talebinin yaratt kkrtlm iddetin kurban olmaktan; sözlü, fiziksel saldrya uramaktan, darp edilmekten, yaralanmaktan, arkadalarmz, meslektalarmz kaybetmekten bktk, usandk ifadelerine yer verildi.

SALIKçILARDAN 5 TALEP

Açklamada, salkta iddetin son bulmas için 5 acil tedbirin hayata geçmesi gerektii vurguland. TTBnin hazrlad, salk emek ve meslek örgütlerinin destekledii 5 acil tedbir öyle sraland:

1) TTBnin hazrlad salk emek ve meslek örgütlerinin destekledii salkta iddet yasa tasars meclis tarafmdan hemen yasalatrlsn

2) Salk hizmeti sunarken yaanan iddet i yeri kazas ve meslek hastal olarak deerlendirilsin

3) Muayene randevular hastaya yeterli süre ayrlacak ekilde düzenlensin

4) Acil servislerde sadece acil hastalara hizmet verilsin

5) Birinci basamak salk hizmetleri güçlendirilsin, sevk zinciri uygulamasna geçilsin.

Ana Sayfaya Git