Bipolar hastası Muhammed dramı

Diyarbakır'da Yüce ailesi, bipolar hastası olan oğulları Muhammed'in saldırgan davranışları nedeniyle zor günler geçiriyor. Kullandığı ilaçların etkisi geçince agresifleşen Muhammed, evdeki kapı ve pencereleri kırıp, ailesine de saldırıp zarar veriyor. Odalarının kapılarını kilitlemeden uyuyamayan aile bireyleri, Muhammed'in tedavi edilmesi için yetkililerden yardım çağrısında bulundu.

Haberler 26.02.2020 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar ilçesine bal 5 Nisan Mahallesinde oturan Remziye ve Yunus Yücenin 3 çocuundan tek erkek olan Muhammed(18), 3 yandayken 2 kez havale geçirdi. Daha sonra düzenli olarak kontrollere giden ve okula balayan Muhammed Yücenin öretmeni, örencisinin depresif davranlarn fark edince aileyle görütü. Ailesinin hastaneye götürdüü Muhammede, yaplan kontrollerin ardndan bipolar bozukluk tehisi konuldu. Yüce ailesi, Muhammedin hastalnn ardndan zor günler yaamaya balad. Günde 3 ilaç kullanan ve etkilerinin geçmesiyle saldrganlaan Muhammed, evde kap, pencere ve duvarlar krp, zarar vermeye balad. Agresifleen Muhammed ailesine de saldrmaya balad. Bunun üzerine Yüce ailesi de odalarnn kaplarn kilitleyerek kendilerini korumaya çalrken, bir yandan da Muhammedi yalnz brakmamak için çaba sarf ediyor.

6 yldr isiz olan baba Yunus Yüce, Muhammed ile sürekli ilgilendii, dar çkarken yannda ayrmadn ancak Muhammedin zaman zaman ortadan kaybolduunu, kilometrelerce uzakta bulduklarn söyledi. Her gece korku içinde uyuduklarn belirten Yunus Yüce hem olunun tedavisi için hem de 6 yldr isiz olmas nedeniyle biriken yaklak 40 bin TL tutarndaki borcunun ödenmesi için yardm bekliyor.

GÜNDE 3 LAç KULLANIYOR, ETKS 2-3 SAAT SÜRÜYOR

Muhammedin rahatszln okuldaki öretmenin fark ettiini söyleyen Yunus Yüce, Geçimimizi dost akraba yardmlaryla yapyoruz. u an 40 bin TL gibi bir borcum da var bunlardan dolay. Muhammed yerinde duramyor. Her ay düzenli olarak doktora götürüyoruz. Ona bir ine yapyorlar. 3 yandayken Muhammed havale geçirdi. 1 yl arayla 2 kere havale geçirdi. Birinci de 12 gün hastanede kald. kincisinde 8 gün kald. Biz hastaln fark etmedik. Okula gittii zaman öretmeni beni arad. O fark etmi. Muhammedin tedavisi için ilaç kullanyoruz, ine vuruyoruz. Onlarn etkisi gittikten sonra eskisi gibi oluyor. Günde 3 hap kullanyor. Etkisi 2- 3 saat sürüyor. Ondan sonra tekrar sinirleniyor. Sürekli dar çkmak istiyor. Ben de bu yatan sonra dar çkmakta zorlanyorum. Her gördüü eyi de istiyor. Ben de zor durumda kaldm. Muhammedin tedavisi için hayrseverlerden yardm ve çalacak bir i istiyorum diye konutu.

KIZLARIM KAPIYI KLTLYOR, KORKU çNDEYZ

Muhammedin kendilerine de zarar verebileceinden korktuklarn dile getiren baba Yüce, 2 kzm var. Okuldan geliyor. Geldii gibi küçük odaya kapanyorlar. Kapy kilitliyorlar. Korku içindeyiz. Gece yattmz zaman kalkp bize bir zarar verecek korkusu içindeyiz. Ortada kaldk. Yetkililerden yardm bekliyoruz. Engelli maamz da hiçbir gelirimiz de yok. Yetkililerden bir yardm bekliyoruz dedi.

MUHAMMED çN TEDAV STYORUM

Bütün gününü olu Muhammed ile geçirdiini anlatan anne Remziye Yüce ise, Maalesef olum hasta. Buradan tüm yetkililerden, hayrseverlerden yardm istiyoruz. çocuuma yardm istiyorum. Muhammed için tedavi istiyorum. Babas da isiz. Zor durumdayz. Gün içinde zamanmz hep onunla geçiyor. Onun dnda hiçbir yere gidemeyiz. Herkes gibi normal bir hayat sürdüremeyiz. Sürekli zamanmz onunla geçiyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git