Bir ton esrar ele geçirildi!

Diyarbakır'da narko-terör operasyonu; 994 kilo esrar ele geçirildi

Haberler 19.10.2020 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ilçesinde, güvenlik güçlerince düzenlenen narko-terör operasyonunda 994 kilo esrar ile 247 bin kök Hint keneviri ele geçirildi.

çileri Bakanlnca 26 Austosta balatlan, jandarma komando, jandarma ve polis özel harekat ile güvenlik korucusu timlerinden oluan 1495 kiilik personelin görev ald Yldrm-7 Lice Narko-Terör Operasyonu devam ediyor. Operasyon kapsamnda terör örgütü PKK ile yasa d uyuturucu ticareti yapanlara yönelik çalma sonucu Liceye bal Kayack, Ortaç ve Yalaza mahallelerinin krsalnda düzenlenen narko-terörizmle mücadele operasyonu tamamland.

1 TON ESRAR MADDES

Operasyon bölgesinde güvenlik güçlerince yaplan aramada; 30 noktada 994 kilogram esrar, 247 bin 400 kök Hint keneviri ile silah üstü termal cihaz, gündüz görü dürbünü, uyku tulumu ve srt çantas ele geçirildi. Hint kenevirleri numune alnmasnn ardndan olay yerinde imha edilirken, ele geçirilen esrar ve delil nitelii tayan dier malzemeler muhafaza altna alnd.

282 KL ERON ELE GEçRLD

Öte yandan, Vanda iki ayr operasyonda 282 kilo 630 gram eroin ele geçirildi.

l Emniyet Müdürlüünden yaplan açklamaya göre, kent genelinde uyuturucu ticareti, nakli veya depolanmas faaliyetlerini planlayanlara yönelik çalmalar sürüyor.

Bu kapsamda, Narkotik Suçlarla Mücadele ubesi ekipleri, çaldran ilçesinde ilçesinde seyir halindeki bir kamyonu üphe üzerine durdurdu.

Narkotik köpei Rexonun da kullanld aramada, kamyonun kasasndaki kanepelerin içine gizlenmi 371 paket halinde 121 kilo 775 gram eroin bulundu.

Gözaltna alnan sürücü M.çnin verdii bilgiler dorultusunda çadranda terk edilmi haldeki otomobilde yaplan aramalarda da 361 paket halinde 160 kilo 855 gram eroin ele geçirdi.

Uyuturucuyla ilgili sürücü M.ç. ile Ankarada gözaltna alnan O.A. ve S.Ynin emniyetteki ilemleri sürüyor.

Polisler, eroinin bulunduu paketlerle Dou Akdenizde faaliyet gösteren Oruç Reis sismik aratrma gemisinin adn yazarak bölgede yürütülen çalmalara destek verdi.

Ana Sayfaya Git