Görüş Bildir

Bir ton esrar ele geçirildi!

Diyarbakır'da narko-terör operasyonu; 994 kilo esrar ele geçirildi

Bir ton esrar ele geçirildi!

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, güvenlik güçlerince düzenlenen narko-terör operasyonunda 994 kilo esrar ile 247 bin kök Hint keneviri ele geçirildi.

İçişleri Bakanlığı'nca 26 Ağustos'ta başlatılan, jandarma komando, jandarma ve polis özel harekat ile güvenlik korucusu timlerinden oluşan 1495 kişilik personelin görev aldığı 'Yıldırım-7 Lice Narko-Terör Operasyonu' devam ediyor. Operasyon kapsamında terör örgütü PKK ile yasa dışı uyuşturucu ticareti yapanlara yönelik çalışma sonucu Lice'ye bağlı Kayacık, Ortaç ve Yalaza mahallelerinin kırsalında düzenlenen narko-terörizmle mücadele operasyonu tamamlandı.

1 TON ESRAR MADDESİ

Operasyon bölgesinde güvenlik güçlerince yapılan aramada; 30 noktada 994 kilogram esrar, 247 bin 400 kök Hint keneviri ile silah üstü termal cihazı, gündüz görüş dürbünü, uyku tulumu ve sırt çantası ele geçirildi. Hint kenevirleri numune alınmasının ardından olay yerinde imha edilirken, ele geçirilen esrar ve delil niteliği taşıyan diğer malzemeler muhafaza altına alındı.

282 KİLİ EROİN ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan, Van'da iki ayrı operasyonda 282 kilo 630 gram eroin ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kent genelinde uyuşturucu ticareti, nakli veya depolanması faaliyetlerini planlayanlara yönelik çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda, Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Çaldıran ilçesinde ilçesinde seyir halindeki bir kamyonu şüphe üzerine durdurdu.

Narkotik köpeği "Rexo"nun da kullanıldığı aramada, kamyonun kasasındaki kanepelerin içine gizlenmiş 371 paket halinde 121 kilo 775 gram eroin bulundu.

Gözaltına alınan sürücü M.Ç'nin verdiği bilgiler doğrultusunda Çadıran'da terk edilmiş haldeki otomobilde yapılan aramalarda da 361 paket halinde 160 kilo 855 gram eroin ele geçirdi.

Uyuşturucuyla ilgili sürücü M.Ç. ile Ankara'da gözaltına alınan O.A. ve S.Y'nin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Polisler, eroinin bulunduğu paketlerle Doğu Akdeniz'de faaliyet gösteren Oruç Reis sismik araştırma gemisinin adını yazarak bölgede yürütülen çalışmalara destek verdi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi